Bioenergiaosaamisen tuotteistaminen liiketoiminnaksi

Bioenergia koskettaa monipuolisesti eri toimialoja. Se tarjoaa erilaisia liiketoiminnan mahdollisuuksia perinteisestä halkosavotasta aina uusiin polttoainejalosteisiin ja tekniikkatuotantoon saakka. Ja meillä Pohjois-Karjalassa on vahvaa osaamista jokaiselta bioenergian polulta. Tutustu Biostuli-hankkeen sivuilla pohjoiskarjalaisiin bioenergiaosaajiin ja pysy ajankohtaisten bioenergia-asioiden kärryillä. Ota yhteyttä, kun haluat bioenergian bisnestä entistä parempaan vauhtiin tai uutta liikkeelle.

 

Ajankohtaista:

Hankkeessa on tehty kahdella esimerkkialueella selvitystä taloyhtiöiden, erityisesti rivitalojen, valmiudesta ja kiinnostuksesta lämpösaneeraukseen. Selvitykseen on sisältynyt vertailevia laskelmia eri lämmitysmuotojen kannattavuudesta (puupelletti, maalämpö, aurinkolämpö) sekä niiden aiheuttamista päästöistä. Selvitystyö antaa lisätietoa ja pohjaa taloyhtiöiden lämpösaneerauksille sekä lämpöalan yrityksille toiminnan kehittämiseksi.

Lue lisää »

Joensuun seudulla toimii neljä eri energiaosuuskuntaa, jotka tarjoavat puulämpöä ja puuenergia-alan palveluita. Osuuskuntien mahdollisuuksia yhteistyöhön sekä verkostoitumiseen on tarkasteltu selvitystyössä ”Enon, Kiihtelysvaaran, Kontiolahden sekä Tuupovaaran energiaosuuskuntien verkostoitumisen mahdollisuudet”.

Lue lisää »