Ampumahiihdon MM-kisat 2015

SAM_2583 (640x427)Meillä toisen vuoden matkailun opiskelijoilla oli tiedossa, että menisimme Kontiolahden ampumahiihtokisoihin talkootöihin koulun kautta. Jossain vaiheessa talvea me kuitenkin halusimme ottaa kyseisestä tapahtumasta myös rahallisestikin kaiken irti, joten päätimme aloittaa makkarabisneksen muiden talkoohommien lomassa. Ajatuksenamme oli kerätä kolmannen vuoden opintomatkaamme matkakassaa ja sen voimin jaksoimme viettää melkein jokaisen päivän stadionilla. Itse talkootöinä olimme kiertävinä info-oppaina kisa-alueella.

SAM_2574 (640x427)

SAM_2570 (640x427)

Meidän kojumme sijaitsi maastokatsomossa ja vaikka aluksi vähän epäilimme tuleeko sinne paljon katsojia, niin sijainti oli oikein mainio. Kisapäivinä ja varsinkin naisten kisojen aikaan maastokatsomo täyttyi todella nopeasti katsojista ja kisamakkarat kelpasivat nälkäisille. Kisatunnelma tarttui helposti ja oli hauska seurata kisaa vaikka töitä teimmekin. Telttamme sijaitsi meillekin otollisessa paikassa, koska näimme screeniltä miten kisoissa kävi.

Täydellisestihän kaikki ei mennyt vaan pieniä vastoinkäymisiä oli siellä täällä, kuten esimerkiksi auton avaimen katkeaminen, mutta äkkiä me näppärät keksimme varasuunnitelmia ja ratkaisuja ongelmiin. Varsinkin ensimmäisenä viikonloppuna ihmisiä riitti pilvin pimein ja grillit kävivät kuumina. Sää ei nyt todellakaan ollut mikään mainioin, mutta onneksi viimeisenä viikkona aurinkokin paistoi melkein koko ajan.

Tähän asti olemme keränneet rahaa myös joulumyyjäisillä Taitokorttelissa ja Rantakylän kirkossa, mutta makkarakojumme menestyi ihan selkeästi paremmin kuin myyjäiset. Olihan siellä niitä ihmisiäkin muutama enemmän! Ensi jouluna olemme luultavasti taas järjestämässä myyjäisiä, mutta jotain muuta hommaa pitäisi syksylle vielä kehitellä. Ideoita otetaan vastaan 🙂

SAM_2577 (640x427)Kokonaisuudessaan oli hauska nähdä noinkin läheltä ja tiiviisti kyseistä urheilutapahtumaa, vaikka luulen, että luokkalaiseni eivät halua makkaroita vähään aikaan nähdä ollenkaan 😉

-Heini