Minun TOP 3 – vinkkini pääsykokeisiin valmistautumista varten

Aurinko paistaa, lumet sulavat hiljalleen ja pikkulinnut visertävät puissa. Kevät on pian taas täällä. Monelle kevät tarkoittaa kiireistä aikaa pääsykokeisiin valmistautumista varten. Muutama vuosi sitten olin itse samassa tilanteessa. Mielessäni pyöri kaikenlaisia ajatuksia.. mietin pääsykokeita, muuttamista uuteen kaupunkiin, koulutusohjelmia ja ylipäätänsä korkeakouluopiskelua – millaista se oikein olisi? Olin motivoitunut, sillä halusin aloittaa uuden vaiheen elämässäni. Halusin päästä opiskelemaan sitä alaa, mikä minua kiinnosti. Näin jälkeenpäin voin todeta, että olen tyytyväinen valintaani ja siihen, että tein töitä opiskelupaikan saamiseksi.  Opiskelen alaa, joka tuntuu minulle omalta alalta.

Pääsykokeisiin lukemiseen ja valmistautumiseen on varmasti olemassa yhtä paljon vinkkejä kuin hakijoitakin. Esittelen tässä muutaman keinon, jotka olen havainnut omalla kohdallani toimiviksi.

1 MOTIVAATIO

Motivaatio on kaiken A ja O. Muista, että elät (ja myös opiskelet) itseäsi varten etkä muita varten. Mikä motivoi sinua?

2 AIKATAULUJEN LAATIMINEN

Tee itsellesi lukuaikataulu ja noudata sitä. Tämän kevään ajan lukeminen on sinun työsi. Panosta pääsykokeisiin.

”Treat studying like a job. Work agreed hours and take arranged breaks – you’ll be amazed at how much work you do than if you did it as and when!”

 1 

 3 LÖYDÄ OMA OPISKELUTYYLISI

Mikä on sinulle paras oppimistyyli?

Kirjoita muistiinpanoja, käytä värejä kuvaamaan eri asioita, alleviivaa tärkeitä lauseita, tee mindmappeja kokonaisuuksien hahmottamiseksi, pyydä kaveriasi esittämään sinulle kysymyksiä pääsykoemateriaalista – mahdollisuuksia on monia!

2

Haluan toivottaa kaikille hakijoille paljon tsemppiä pääsykokeisiin! Unelmien eteen on tehtävä töitä.

P.S. Haku ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen koulutuksiin on käynnissä. Hakuaika päättyy 9.4.2015.

Kuvat: Pinterest

Tekstin kirjoitti Ilkka