Studia-messujen vilskeessä!

Studia-messut. Tuo massiivinen ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kilpajuoksu, jossa ei voi olla huomaamatta osanottajien tunnollista panostusta. Kenellä huulirasvaa, kenellä lamppua, jumppakassia, valosauvaa, näytönpuhdistajaa, puhelinpidikettä, footbagia tai joulukalenteria karkkeja unohtamatta! Valikoima on mitä kattavin, eikä lainkaan ihme! Onhan paikalla peräti 15 000 kävijää, jotka tiedonjanonsa ajamina saapuvat näille ylitsepursuaville jatko-opintomahdollisuuksien lähteille.

Tänäkin vuonna Karelia-ammattikorkeakoulu osallistui mukaan omalla huikealla panostuksellaan! Karelian, Savonian ja Itä-Suomen yliopiston sulava yhteistyö jätti tuskin ketään kylmäksi. Molemmat päivät saivat alkunsa nimittäin legendaarisin sanoin yhteislaululla: ”Minä lähden Pohjois-Karjalaa aa aan…”.  Oli mahtavaa huomata kuinka puhalsimme vahvoin hönkäyksin siihen samaan hehkuvaan hiileen yhteisellä pisteellämme, joka erottui korkeakoulujen merestä enemmänkin kuin edukseen. Jumppakassi oli hittituote, erityisesti se pinkki!

studia3Karelia-ammattikorkeakoulun, Savonia-ammattikorkeakoulun & Itä-Suomen yliopiston edustajat

”Ootko miettiny jatko-opintoja?”, ”Moikka, onks suunnitelmia tulevaisuuteen?”, ”Hei mikä kiinnostaa just sua?” ja yleisömenestykseksi noussut ”Vetääkö veri itään?” kaikuivat monen muun jäänmurtajan mukana messualueellamme aamusta iltapäivään. Ja kyllähän niitä hymyn siivittämiä vastauksia sieltä löytyi, samoin kuin mieltä pohdituttaneita kysymyksiä, joihin vastauksia yhteisvoimin etsittiin!

studia1”Mitä sulla on hei mielessä tulevaisuuden suhteen?”

Vaikka jalat lauloivatkin ”Pohjoiskarjalan” lisäksi myös hoosiannaa kahden päivän seisomisen jälkeen, ovat jälkifiilikset varsin onnelliset! Kiitän Promotiimin puolesta Savonia-ammattikorkeakoulua ja Itä-Suomen yliopistoa yhteistyöstä!

-Taina