Epic Challenge Joensuussa suunnitellaan Marsin asuttamista

NASA:n Epic Challenge Joensuu -koulutusohjelma käynnistyi viime vuoden elokuussa ja onnekseni pääsin projektiin mukaan. Kyseessä on Itä-Suomen yliopiston, Karelia-ammattikorkeakoulun, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän, Joensuun normaalikoulun sekä NASA:n yhteinen projekti, joka sai alkunsa Joensuulaisen Arcusys Oy:n NASA:lle toimittaman Valamis -oppimisympäristön kehittämistyöstä.

Koulutusohjelmassa ratkomme lukuvuoden 2015-2016 aikana Marsin asuttamiseen liittyviä eeppisiä haasteita oppien samalla hyödyntämään NASA:n itsensä käyttämiä innovaatioprosesseja ja –menetelmiä. Syyslukukauden vietimme ohjelmassa pääasiassa tutustuen NASA:n ICED -innovaatiometodologiaan, avaruusmatkailuun sekä tietenkin Marsiin. Nyt kevätlukukaudella tavoitteenamme on kehittää mielenkiintoisia konsepteja ja prototyyppejä sekä matkustaa NASA:n päätukikohtaan Houstoniin. Matkan toteutuminen riippuu tosin täysin siitä, onnistummeko löytämään projektille tarpeeksi sponsoreita.

Workshopeissa on tunnelmaa

Workshopeissa on tunnelmaa

Olemme ohjelmassa jakautuneet kahteen noin kymmenhenkiseen ryhmään. Ensimmäinen näistä on nimeltään BioMars ja se on keskittynyt kasvien kasvattamiseen Marsissa. Itse kuulun planeettojen väliseen viestintään syventyvään ryhmään, jonka nimi on Red Sandbox. Yleensä kokoonnumme opiskelemaan kerran viikossa järjestettävän workshopin merkeissä, mutta työskentelemme myös itsenäisesti ja toteutamme usein myös esimerkiksi ryhmätöitä. NASA:n asiantuntijoihin olemme yhteydessä verkon välityksellä.

Kaiken kaikkiaan tunnen olevani erittäin onnekas, että olen päässyt osalliseksi projektiin. Ohjelma on tuonut minulle paljon uutta oppia, kokemuksia sekä ystäviä. Projektissa on osanottajia useasta eri maasta, joten myös esimerkiksi englannin kielen taitoni ovat saaneet pitkästä aikaa kunnon harjoitusta. Elämä on toki välillä ollut töiden, tietojenkäsittelyopintojen ja Epic Challengen johdosta aika kiireistä, mutta päivääkään en vaihtaisi missään nimessä pois.

21.10.The_martiancrop

Toisin kuin Matt Damon, me emme ole asuttamassa Marsia yksin

Epic Challenge Joensuun ryhmien etenemistä on helppo seurata verkossa ja suosittelenkin kaikkia seuraamaan blogejamme sekä Facebook-sivujamme. Tässä oleelliset linkit:

Team Red Sandbox
facebook.com/redsandbox
teamredsandbox.tumblr.com

Team BioMars
growingfoodonmars.blogspot.fi
facebook.com/growingfoodonmars

Epic Challenge Joensuu
karelia.fi/epicchallenge

Kiitos kun seuraat blogiamme!

– Joni