Mikä on sun täsmälääke stressiin?

Tuntuuko joskus siltä, että on pakko nostaa kädet ylös? Se saattaa olla oire arjen stressin tunteesta. Oireilu voi olla turvotusta ja väsymyksen tunnetta aivoissa. Lepo auttaa vaivoihin, mutta niiden hoitoon on myös lääke, joka ei ole Hirudoid forte, vaan omien voimavaralähteiden kartoittaminen.

Pysähdy hetkeks. Arjen hektisyyden keskellä on hyvä hengähtää ajatuksen kanssa ja miettiä, mitkä on niitä juttuja, mistä just sä saat voimavaroja sillon, kun tuntuu, että ei voi muuta kuin nostaa kädet ylös? Mistä nautit? Mitä tehdessä arjen stressi vain.. unohtuu? Mieli on kevyt? Hymy ehkä huulila?

Mulle henkilökohtasesti parhaat keinot rentoutua ja unohtaa itse muodostettu arjen stressi on liikunnan ja musiikin parissa. Onneksi Joensuulla ja korkeakoulullamme on tarjota yllätävänkin paljon vaihtoehtoja, mikäli niitä osaa vain kaivata ja etsiä! Hommasin viime syksynä ensimmäistä kertaa Sykettä-tarran käyttöön, ja voin kertoa, etten oo koskaan törmänny näin edulliseen tapaan päästä liikkumaan näin monipuolisesti! Pelkällä palloillutarralla pääsee osallistumaan jo jos minkäkinlaisiin palloilulajeihin, ryhmäliikuntatarralla myös tanssitunneille potkunyrkkeilyä, crossfittiä ja lukuisia muita lajeja unohtamatta!

Viime viikolla korkeakouluissa Joensuussa mahdollistettiin osallistuminen liikuntailtapäivän tapahtumiin, eli toisin sanoen koko iltapäivä oli puhdistettu kalenterista liikuntaa varten!  Tarjottimella oli kokeilumahdollisuuksia hieman villimpienkin lajien maailmaan, joista itse päädyin Kolille laskettelemaan. Oi sitä vapauden tunnetta!

12736628_1102840453073683_269080438_o

Liikuntailtapäivän huikee laskettelureissu Kolilla 9.2.2016

Lisäksi Joensuusta voi löytää tunnelmallisia ja ilmaisia live-musiikki iltamia, joista itse olen tykästynyt Piimälinna Jazz-iltoihin. Laadukasta musiikkia ilman kukkarossa tuntuvaa kevennystä!

Piimälinna Jazz loppuvuodesta 2015

Piimälinna Jazz tunnelmaa loppuvuodesta 2015

Käytä hyväksesi siis ystävien vinkkejä ja googlen ihmeellistä maailmaa, ja etsi monet mahdollisuudet käsiisi! Ja koska aforismit kuulostaa aina niin fiksuilta, loppuun vielä viisaita sanoja ja näkökulmaa ajankäyttöön:

”Useimmat ihmiset ovat niin kiireisiä tekemään asioita, jotka heidän mielestään pitää tehdä, ettei heillä koskaan ole aikaa miettiä, mitä he haluavat tehdä.” -Kathleen Winsor

-Taina