Mukavuusalueen ulkopuolelle hyppääminen kannattaa – ajatuksia markkinointiassarina toimimisesta

Minulla on ollut ilo kuulua Karelian markkinointiassareiden muodostamaan  promotiimiin nyt jo noin puolentoista vuoden ajan. Ajanjaksoon on mahtunut kaikenlaisia kokemuksia ja ikimuistoisia hetkiä. Nyt toisena assarivuonna olen tosin ollut vähemmän mukana kuvoissa harjoittelu- ja muiden kiireiden vuoksi, mutta onneksi ryhmässä riittää innokkaita ja ehtiviä tiimiläisiä. Viime vuonna tulikin sitten reissattua ympäri Itä-Suomea ja vähän joskus muuallakin pitämässä Karelia-esittelyitä ja messupisteitä.

Promotiimi mukana Lunta Ilosaaressa -tapahtumassa

Promotiimi mukana Lunta Ilosaaressa -tapahtumassa

Parhaiten mieleen ovat jääneet erilaiset tapahtumat, joissa olen päässyt edustamaan Karelian väreissä. Esimerkkinä viikko sitten lauantaina ollut Lunta Ilosaaressa -tapahtuma samoin kuin itse legendaarinen Ilosaarirock. Ehkä se markkinointiassarin ”kauden kohokohta” on kuitenkin Studia-messut Helsingissä, koska siellä on tosi hyvä meininki ja messutyöskentely jotenkin imaisee mukaansa. Yhtenä yksittäisenä keikkamuistona parhaiten on jäänyt mieleen vuosi sitten tehty vierailu Haminan Reserviupseerikouluun. Menomatkalla ajoimme risteyksestä ohi ja kohta oltiinkin matkalla kohti Pietaria. Mutta pääsimme lopulta onnellisesti perille.

Kun näin aikanaan markkinointiassari-hakuilmoituksen, mietin, että tuo voisi olla hyvää työkokemusta ja erityisesti siitä voisi olla hyötyä esiintymistaitojen kannalta. En ole pitänyt itseäni kummoisenakaan esiintyjänä ja jonkinlainen jännityskin on usein iskenyt päälle esitystilanteissa. Siinä mielessä assarin toimenkuva aiheutti toisaalta myös epäilyksiä, ja pähkäilin, sovinkohan edes noihin hommiin. Hain kuitenkin paikkaa ja minut valittiin mukaan. Kun oli ekan keikan vuoro, jännitin aivan kamalasti. Keikka oli Suomussalmella ja lähdimme ajamaan sinne aamuvarhaisella toisen tiimiläisen kanssa. Mutta keikka meni mukavasti ja siinä vaiheessa tajusin, että ”hei, eihän tää niin kamala ole”. Lisäksi, kun keikkoja tehdään yleensä pareittain, toinen tiimiläinen on paikkaamassa, jos itselle tapahtuu totaalijäätyminen.

Keikkoja alkoi tulla siinä sitten pitkin syksyä ja talvea tasaiseen tahtiin. Samalla kokemus karttui ja huomasin, että aloin jopa pitää esiintymistilanteista, kuten myös messutyöskentelystä. Eli kannatti siis lähteä mukaan ja haastaa itsensä!

-Sanna, liiketalous