Harjoittelu – challenge accepted

Harjoittelupaikan etsiminen voi olla melkoisen stressaavaa puuhaa ja viime syksynä harjoittelu oli ehdottomasti yksi opiskelukavereitten kanssa käytyjen keskustelujen kestopuheenaihe. Meillä markkinoinnin puolella harkkapaikat etsitään siis pääosin itse, tosin joistakin haussa olevista paikoista ilmoitellaan myös sähköpostin kautta.  Kaikesta stressistä ja ahdistuksesta huolimatta kaikki kaverit kuitenkin löysivät mielenkiintoiset paikat Joensuusta. Itse olen viettänyt tämän kuluvan kevään Arcusys Oy:ssä markkinoinnin harjoittelijana. Aloitin tammikuussa ja nyt on viimeinen viikko käsillä. Kaikenlaista olen ehtinyt nähdä ja tehdä.

Harkan alussa sain ikioman mukin

Harkan alussa sain ikioman mukin

Miten pääsin juuri tähän kyseiseen paikkaan harjoitteluun?

Aloin itse miettiä harkka-asioita vuosi sitten keväällä, mutta sitten viime syksyn alussa aloin aktiivisesti etsiä paikkaa. Arcusysin nimi oli jäänyt takaraivoon jostakin aiemmasta rekryilmoituksesta ja lisäsin sen potentiaalisten kohteiden listalle. Katselin sitten mielenkiinnolla vähän tarkemmin, millaisesta yrityksestä on kyse. Someprofiilit ja nettisivut saivat minut vakuuttuneeksi ja päätinkin soittaa ensimmäisenä listalta juuri Arcusysin toimitusjohtajalle. Sattuikin niin sopivasti, että heillä oli ollut mietinnässä ottaa juuri markkinoinnin harjoittelija seuraavaksi kevääksi. Sovittiin, että tavataan kasvotusten ja senpä jälkeen paikka olikin minun. Oma aktiivisuus ja silmien auki pitäminen on siis ehdottoman kannatettavaa harkkapaikkaa etsiessä!

Mitä harjoittelu on pitänyt sisällään?

Muistan vielä sen jännityksen määrän, kun aloitin Arcusysillä. Oikeastaan ensimmäinen viikko meni ihmetellessä ja sisäistäessä uutta informaatiota, jota tuli ja paljon! Kaikenlaiset it-alan termit vilisivät silmissä ja puheissa, mutta aika nopeasti pääsin jyvälle, mistä yrityksen toiminnassa ja myös markkinoinnissa oli kyse. Pääosin olen toiminut markkinointipäällikön alaisuudessa ja apuna ja hoitanut markkinoinnin ja viestinnän tehtäviä laidasta laitaan. On ollut erityisen hyödyllistä päästä käyttämään erilaisia järjestelmiä ja tuottamaan sisältöjä niin suomeksi kuin englanniksikin. Toiveenani olikin päästä toimimaan kansainvälisessä ympäristössä ja se toive on todellakin toteutunut. Ja pitänee myös mainita työn ulkopuoliset yhteiset tapahtumat, joista päällimmäisenä mieleen jäivät Great Place to Work -juhlintaa siivittäneet naamiaiset.

Darth Vaderina Arcusysin naamiaisbileissä

Darth Vaderina naamiaisissa

Karelia-amk ja Arcusys toimivat muutenkin yhteistyössä esimerkiksi Epic Challenge -ohjelman puitteissa, josta Joni aiemmin kirjoitti blogissa. Viime viikolla myös joukko Karelian tradenomiopiskelijoita vieraili tutustumassa yrityksessä.  Vierailu lähti liikkeelle Joensuun tradenomiopiskelijoiden Kilta ry:n puheenjohtaja Siirin ajatuksesta ja yhdessä mietittiin ajankohta, milloin vierailu sopisi. Paikalla oli etenkin tietojenkäsittelyn opiskelijoita, joiden näkökulmasta Arcusys on erityisen kiinnostava työnantaja.

Tradenomiopiskelijat vierailulla

Tradenomiopiskelijat vierailulla

Mutta nyt tosiaankin harkka alkaa olla pikkuhiljaa taputeltu minun osaltani ja ylipäätään opinnot ovatkin melkeinpä tutkinnon hakemista vaille valmiit. Näin päättyvät myös nämä Karelia-amk:n markkinointiassarin työt ja annan tilaa uusille innokkaille assareille.

Kiitos lukijoille ja ihanille promotiimiläisille! Hyvää kevään jatkoa!

-Sanna, liiketalous