Roolileikkejä ja toimitushommia Rokumentin Netti-TV:ssä

selfie

Media-alan opinnoissa tulee aina välillä vastaan ihan sikasiistejä projekteja ja ulkopuolisten tahojen toimeksiantoja, joiden kanssa Karelialla on jo pitkät perinteet. Yksi niistä on Rokumentin Netti-TV, jota ovat perinteisesti pyörittäneet toisen vuosikurssin medianomiopiskelijat. Vaikka stressinsietokyky paineli äärirajoillaan jo kaikkien muidenkin koulujuttujen takia, ei tästä voinut kieltäytyäkään – raportit ja ruotsinkurssit voivat helposti odottaa, kun on mahdollisuus tehdä jotain näin huippua!

mikkobehindthescenes

Rokumentin tämän vuoden teemana oli ”Roolileikit”. Asiaan kuuluvasti jututimme Mikkoa identiteetistä, artistirooleista ja ihmiseksi kasvamisesta.

Rokumentti on Joensuussa järjestettävä (Suomen suurin!) musiikkielokuvafestari, jonka aikana kaupunki täyttyy leffafaneista, toinen toistaan kiinnostavammista elokuvista, julkkisten seminaareista sekä oheisohjelmasta, josta ehkä hienoimpana voisi mainita tänä vuonna Taitokorttelissa järjestetyn ulkoilmaleffanäytöksen, jossa voi katsella leffoja paljussa istuen – kyllä, siis marraskuussa. Työnteko tapahtumassa tarkoitti tietenkin sitä, että kaikkeen ohjelmaan ei osallistujana päässyt mukaan. Sen sijaan haimme koulun varastolta autollisen kalustoa ja varauduimme viettämään toimitushommien parissa koko viikonlopun.

mikonseminaari

Mikko piti Kerubilla seminaaria aiheesta ”Miten minusta tuli minä?”

Hommat jakautuivat kymmenhenkisen tiimimme kesken niin, että allekirjoittaneen nelipäisellä pienryhmällä oli tehtävänään kaksi juttua: Mikko von Hertzenin videohaastattelu sekä fiilistelyvideo ulkoilmanäytöksestä. Koska jutut osuivat peräkkäisille päiville, työstimme ne melkoisen nopealla tahdilla. Kuvauskeikalta ajeltiin suoraa päätä koululle, jossa tiedostot siirrettiin koneelle ja saman tien käytiin leikkaamaan. Toimitustyö on hektistä, ja jutut pitää saada nopeasti ulos. Taukoja ei juuri ehtinyt pitää, kun koko ajan oli menossa ja tekemässä.

makkaranpaistoa

Ulkoilmanäytöksessä sai paljuilun lisäksi myös paistaa makkaraa!

Viikonlopun aikana toimitustyöstä sai taas ihan erilaisen kuvan kuin tutussa ja turvallisessa kouluympäristössä. Haastatteluille oli varattu tietty aika (Mikon tapauksessa ruhtinaallinen varttitunti), jolloin ne oli saatava kerralla purkkiin – uusintaottoihin ei ollut aikaa, kun artistilla oli jo kiire seuraavaan paikkaan. Kuvaukset ajoittuivat pääosin alkuiltaan, ja kun sen jälkeen mentiin vielä useaksi tunniksi hiomaan matskuja edittiin, venyivät päivät pitkiksi ja hermot kireiksi. Asiaa ei auttanut se, että ulkoilmajuttua leikatessa Premiere ja kone kaatuilivat vuorotellen, softa ei tunnistanut tiedostoja ja kaikki muukin tuntui olevan pielessä.

mikkobehindthescenes2

Kaikista takapakeista huolimatta kokemus oli kuitenkin parhaita tämän syksyn aikana! Tiimimme yhteistyö pelasi hienosti, kaikilla oli hyvä draivi päällä ja koko ajan oppi jotain uutta. Perjantaina pidimme kunnon yökoulua ja editointilaneja, kun kolmessa eri editissä leikattiin haastattelua ja ihmiset vaeltelivat kopista toiseen arvioimaan toisten tekeleitä. Palautteen perusteella lopputulos parani, kun omat väsyneet silmät eivät enää huomanneet virheitä. Heitimme jatkuvasti läppää (loppuillasta erittäinkin levotonta sellaista), jaoimme eväitä ja vinkkejä keskenämme. Ihan huippu viikonloppu joka antoi ja opetti ihan älyttömästi!

paljubehindthescenes

Rankan viikonlopun aikana päätimme, että ensi vuonna rentoudumme tuolla paljun sisäpuolella.

terkuin Mira

(PS. Täältä löytyy se Mikon haastis, joka me saatiin aikaan. Tsekkaa myös meidän muut tuotokset samaiselta sivulta!)

Yksi vastaus artikkeliin ”Roolileikkejä ja toimitushommia Rokumentin Netti-TV:ssä

  1. Päivitysilmoitus: Mikä Tägi? | Promotiimi

Kommentointi on suljettu.