Uusi Promotiimi tutuksi: Tiia

Hei kaikille!

Olen Tiia, opiskelen kolmatta vuotta rakennustekniikkaa. Olin mukana promotiimissa jo viime vuonna ja sen verran mukavaksi hommaksi tämä osoittautui, että ajattelin jatkaa remmissä vielä vuoden verran.

Mutta kuinka oikein päädyin opiskelemaan insinööriksi Kareliaan?

Olen kotoisin Imatralta ja muutin alun perin Joensuuhun lukiosta valmistumisen jälkeen. Itse en juurikaan ollut lukion aikana miettinyt – tai ainakaan en ollut miettinyt asiaa tarpeeksi – mitä lähtisin tulevaisuudessa opiskelemaan. Suunnitelmat olivat yhä avoinna siinä vaiheessa, kun piti kirjoitusten jälkeen jatko-opintoihin hakea. En kuitenkaan halunnut pitää välivuotta, joten hain aika lailla summamutikassa useille kiinnostaville, käytännönläheisille aloille ammattikorkeakouluihin sekä ammattioppilaitoksiin. Päädyin lopulta Joensuuhun opiskelemaan ammattikouluun pintakäsittelyalaa.

Pidin alan käytännönläheisyydestä ja maalarin työstä, mutta silti se ei tuntunut täysin omalta jutultani. Tiesin haluavani opiskella vielä korkeakoulututkinnon, mutta en ollut vieläkään varma minkälaisten asioiden parissa halusin tulevaisuudessa työskennellä. Mietiskelyn jälkeen päädyin hakemaan yliopistoon opiskelemaan psykologiaa, koska aihe oli kiinnostanut minua jo lukiossa. En päässyt sisään ensimmäisellä, enkä toisellakaan kerralla. Lopulta se, että jäin vain pisteen parin päähän sisäänpääsystä, oli oikeastaan vain hyvää tuuria. Vaikkei se sillä hetkellä siltä tuntunutkaan…

Takaiskuista toivuttuani päätin suunnitella varavaihtoehdon. Sillä kyllähän minua kiinnostivat monet muutkin asiat kuin psykologia! Minulla oli jo työkokemusta rakennusalalta ja tajusin, että voisin tehdä rakentamisen parissa muitakin töitä kuin maalarinhommia. Olin myös aina pitänyt matematiikasta, joten miksipä en hakisi opiskelemaan insinööriksi. Ajatus vei minut lopulta Kareliaan opiskelemaan rakennustekniikkaa ja olen tykännyt opinnoista kovasti. Tuntuu siltä, että nyt opiskelen omalla alallani.

Aina ei tie jatko-opintoihin ole ihan niin simppeli ja suoraviivainen kuin olisi toivonut. Minä kuitenkin löysin oman juttuni ja toivottavasti promotiimin kautta voin auttaa myös muita löytämään oman alansa. Tässä vuoden varrella tulee vaelleltua useilla esittelykeikoilla messuilla ja 2.asteen oppilaitoksissa. Tule rohkeasti nykäisemään hihasta, jos törmätään!

– Tiia

PS. Loppuviikosta on tulossa uusi blogipostaus rakennus- ja talotekniikan opiskelijoiden opintomatkasta Petroskoihin!