Uusi promotiimi tutuksi: Veera

 

Moikka kaikki lukijat!

Minun nimeni on Veera ja opiskelen nyt toista vuotta Kareliassa International Business tutkintoa. Olen kotoisin Imatralta ja reilu vuosi sitten muutin Joensuuhun opiskelujen perässä. Muutin ensimmäistä kertaa, joten luonnollisesti viime vuosi oli jännittävää aikaa. Uusi koulu, kaupunki josta tunsin vain muutaman ihmisen ja ensimmäinen vuokra-asunto. Moni asia muuttui, mutta arki uudessa kotikaupungissa tasoittui nopeasti ja Imatralle pääsi tarpeen tullen nopeasti junalla alle  kahdessa tunnissa.

Miten sitten päädyin Kareliaan? 

Lukion viimeisellä luokalla kävin ahkerasti opon juttusilla, sillä minulla ei ollut selkeää ajatusta siitä mihin kouluun hakea valmistumisen jälkeen. Tiesin, että kaupanala kiinnostaa, mutta missä sitä voisi opiskella kuului kysymys. Päätin lisätä hakukohteisiin useamman kauppatieteellisen, mutta pääsykoekirjojen saapuessa postista aloin harkita uudelleen. Soitin kirjakauppaan, josta nämä paksut opukset tilasin ja laitoin ne palautukseen.

Olen aina tiennyt, että englannin kielen taito on yksi vahvuuksistani ja se onkin ollut aina yksi suosikki aineista ihan alakoulusta asti. Joten aloin etsiä koulutusta jossa voisin yhdistää kaupallisen alan ja englannin kielen opiskelun. Onnekseni löysin International Business tutkinnon ja päädyinkin hakemaan yliopiston sijasta Karelian Ammattikorkeakouluun, joka näin jälkikäteen tuntuu oikealta valinnalta. Ja mikäli mielenkiintoa riittää ehtii sinne yliopistoon myöhemminkin!

Palaillaan seuraavan blogipostauksen merkeissä!

Veera

 

Hello everybody! 

My name is Veera and I study International Business for the second year in Karelia University of Applied Sciences. I come from Imatra and just over a year ago I moved to Joensuu after graduation. I moved for the first time, so of course, last year was a thrilling time for me. New school, a city where I knew only a couple of people and first own apartment. Many things changed, but the everyday life in the new hometown settled quickly.

How I ended up to Karelia? 

The the last year in upper secondary school  I discussed a lot with my advisor because I did not have a clear idea of where to apply after graduation. I knew that business was my interest but where to study? At first, I decided to apply for Business Universities but when saw the access exam material I started to hesitate my decision. I called the bookstore where I ordered these books if I could return them.

I always knew that the English language is one of my strengths, and it has always been one of my favorite school subject all the way from primary school. So I started looking for a school where I could combine business and English language studies. Luckily, I found this International Business degree and I ended up to Karelia University of Applied Sciences, which later seems to be the right choice.

Veera