Uusi Promotiimi tutuksi: Siiri

Moikka moi vain kaikille!

Ihme peikko… Ei kun se olenkin minä!

Olen Siiri, 22-vuotias media-alan opiskelija Karelia-ammattikorkeakoulussa. Olen alun perin Helsingistä kotoisin, mutta muutin Joensuuhun opintojen perässä syksyllä 2017. Monille saattaa kuulostaa hassulta, että stadilaisena lähdin Joensuuhun asti opiskelemaan, mutta ratkaisu oli minulle helppo, enkä ole katunut päätöstäni hetkeäkään. Kerron matkastani välivuodelta Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijaksi toisessa postauksessa, eli tulkaa toki vierailemaan blogissa toistekin! Tällä kertaa ajattelin kertoa hieman siitä, millaista opiskelu on osaltani ollut Karelia-ammattikorkeakoulussa.

Opiskelen nyt toista vuotta Kareliassa, ja media-alan opiskeleminen täällä on tähän asti ollut osaltani todella palkitsevaa. Olen aina ollut kiinnostunut työskentelystä luovien juttujen parissa, mutten ole uskaltanut lähteä toteuttamaan ideoitani. Kareliassa olen päässyt ideoimaan ja konkreettisesti toteuttamaan sekä omia että muiden ideoita positiivisessa ja kannustavassa ilmapiirissä. Omassa opiskeluryhmässäni todellakin vallitsee välittämisen ilmapiiri ja tekemisen meininki! On ilo toteuttaa erilaisia projekteja ryhmässä, jossa kokee itsensä muiden hyväksymäksi, ja jossa on vapaus kokeilla rajojaan ja toteuttaa itseään.

Näiden kahden vuoden aikana olen jo päässyt kokeilemaan monia erilaisia työtehtäviä. Olen muun muassa kuvannut thainyrkkeilyn SM-kilpailuja, haastatellut artisteja Ilosaarirockissa ja ollut mukana pakohuonepelin toteuttamisessa Scifest-tapahtumassa. Jos joku olisi kertonut minulle neljä vuotta sitten, että tulisin tekemään tällaisia asioita, en olisi uskonut häntä! Rohkeus, itsevarmuus ja oma-aloitteisuus erilaisiin työtehtäviin tarttumisessa ovat kohonneet kohdallani huimasti siitä lähtien, kun aloin opiskelemaan media-alaa. Opin melko pian koulutuksen aloitettuani, että saan opinnoistani eniten irti siten, että otan rohkeasti vastaan erilaisia projekti- ja työtarjouksia, vaikken olisikaan täysin varma omista kyvyistäni juuri sillä hetkellä. Tekemällä oppii!

Ilosaarirock 2018 Netti-TV:n paras tiimi: Siiri, Veera, Markku ja Kimmo!

Media-alan opintojen lisäksi olen myös pyrkinyt toimimaan Kareliassa muiden tehtävien parissa. Tänä syksynä aloitin sekä Karelian promotiimiläisenä että kansainvälisenä tutorina! Saan molemmista opintopisteitä sekä mahdollisuuden tutustua eri alojen opiskelijoihin samalla kun kehitän esiintymis- ja kielitaitojani. On siis täysin mahdollista haalia opiskeluajalleen muitakin kuin omaan opiskelualaan liittyviä kursseja ja tehtäviä, ja itse ainakin tähtään tähtiin, todelliseksi moniosaajaksi!

En vieläkään tiedä, mikä minusta tulee isona, mutta voin sanoa, että optimismini tulevaisuutta kohtaan kasvaa sitä myötä, kun saan kokemusta ja pätevyyttä työskennellä erilaisten työtehtävien parissa. Pidän siis toistaiseksi kaikki ovet avoinna!

Toivottavasti saitte tämän postauksen myötä näkemystä siitä, mitä media-alan opinnoista voi saada irti Karelia-ammattikorkeakoulussa. Jos juuri sinä kiinnostuit alan opinnoista, käyhän lukemassa täältä lisää: http://www.karelia.fi/fi/koulutus/amk-tutkinnot/medianomi

Nähdään taas!

-Siiri