Linkki

Moikka jälleen! 😊

Tässä blogikirjoituksessa avaan teille mitä International Business on ja minkälaista alan opiskelu on Karelia – ammattikorkeakoulussa.

Itse olen toisen vuoden International Business opiskelija ja takana on pian kaikki perusopinnot. Yksinkertaisesti kerrottuna International Business on kansainvälisen liiketoiminnan tutkinto, joka pitää sisällään kaikkea markkinoinnista, logistiikkaan ja viestinnästä yritysjuridiikkaan. Kareliassa sinun ei tarvise valita yhtä suuntautumisvaihtoehtoa vaan valinnaisten kurssien, työssäoppimisen ja opinnäytetyön avulla voit painottaa opintoja juuri siihen mikä sinua kiinnostaa eniten.

Ensimmäinen ja toinen vuosi pitävät sisällään niin sanottuna perusopintoja, joiden rinnalle voi halutessaan valita kieliopintoja ja vapaavalintaisia kursseja. Itse olen pitänyt eniten markkinoinnin ja viestinnän opinnoista. On mielenkiintoista oppia siitä kuinka mainonta vaikuttaa kuluttajaan ja kuinka luodaan tehokas myyntipuhe vain muutamassa minuutissa.

Alla pieni sneakpeak omaan Moodleeni, josta näkyy tällä hetkellä opiskeltavat kurssit! 👋🏼

Ammattikorkeakoulut pyrkivät siihen, että opinnoissa teoria ja käytäntö kulkisivat käsikädessä. Ainakin meillä Kareliassa tämä pitää paikkansa! Kursseilla tehdään paljon töitä tiimeissä ja esimerkiksi markkinointi suunnitelmia tehdään oikeille firmoille. Tekemälläsi työllä on siis oikeasti merkitystä ja työelämän taitoja pääsee opettelemaan jo ennen varsinaista työharjoittelu jaksoa.

Omasta mielestäni International Business on monipuolinen koulutus, jonka rinnalle opiskelija kerryttää vahvan englannin kielen taidon. Monia mietityttää se, vaatiiko koulutus aikaisempaa kokemusta englannin kielellä opiskelusta, mutta ei vaadi! Minä itse esimerkiksi tulen aivan tavallisesta yhteislukiosta Imatralta, enkä ollut koskaan aiemmin opiskellut pääsääntöisesti englannin kielellä. Toki englanti on aina ollut yksi lempiaineista alakoulusta saakka. On hyvä muistaa, että kielitaito kehittyy vain sitä käyttäessä, joten ei kannatta epäröidä liikaa! Muista luottaa itseesi ja omiin taitoihin.

Jos mieleesi juolahti jokin kysymys koskien International Business tutkintoa, heitä kommenttia tänne tai vaikka Karelian Instagramiin Karelia_amk

http://www.karelia.fi/fi/koulutus/amk-tutkinnot/tradenomi-bba-international-business

Muistakaa levätä! Aurinkoista viikonloppua! 😊

Veera