UUSI PROMOTIIMI TUTUKSI: Anna

Moikka kaikki promotiimin lukijat!

Tästä käynnistyy 2019-2020 promotiimin blogi ja samalla myös esittelyt siitä, ketä meitä näinä vuosina promotiimissä tulee pyörimään.

KUKA OLEN?

Mie olen Anna, 21-vuotias kolmannen vuoden sosionomiopiskelija Karelia-ammattikorkeakoulusta. Olen kotoisin Etelä-Karjalasta Parikkalasta. Mieluisia harrastuksia minulle ovat liikunta ja musiikki. Minulle vapaa- aikaan ovat kuuluneet suuressa roolissa erilaiset aktiivihommat opintojen ohessa. Ensimmäisenä vuotena liityin oman alani ainejärjestötoimintaan mukaan ja siellä vaikutan edelleen. Olen ehtinyt toimia siellä hallituksen jäsenenä, haalarivastaavana, tapahtumavastaavana, viestintä- ja mediavastaavana sekä tällä hetkellä varapuheenjohtajana. Toisena vuotena toimin myös vertaistuutorina aloittaville opiskelijoille sekä opiskelijakuntamme edustajistossa. Nyt kolmantena vuonna hyppäsin promotiimin matkaan.

MITEN PÄÄDYIN KARELIAAN?

Kävin lukion kotipaikkakunnallani ja jo lukioaikana mietin, että tulevaisuudessa haluaisin tehdä jotakin merkityksellistä työtä ihmisten kanssa. Minulle ei ole kuitenkaan koskaan ollut selkeää mikä minusta tulisi ’’isona’’. Kuulin sosionomikoulutuksesta tarkemmin käydessäni Studia-messuilla abi vuotenani. Sen jälkeen päätin hakea opiskelemaan sosiaalialaa, vaikka en ollut hiukan itseäni etsivänä lukiolaisena täysin varma, olisiko se oma juttuni. Hain koulutukseen monelle paikkakunnalle ja Karelia-ammattikorkeakoulu oli minulla toisena vaihtoehtona. Tulosten tultua olin hämilläni ja onnellinen siitä, että minulle avautui opiskelupaikka heti ensimmäisellä hakukerralla. Harmittelin kuitenkin, että olin ensisijaisessa hakukohteessani ensimmäisellä varasijalla. Peruutuspaikkoja ei kuulunut. Näin ollen päätin hyväksyä Karelian paikan ja ’’jouduin’’ tänne Joensuuhun.

Oli jännittävää muuttaa pois kotoa kaupunkiin, josta en tuntenut ketään. Jälkeenpäin on pakko sanoa, että päivääkään en ole tuota päätöstä Kareliaan tulemisesta katunut. Sosionomikoulutus on tuntunut alusta asti luontevalta. Opinnoissa olen saanut laittaa itseäni likoon monilla osa-alueilla. Olen oppinut asiakastyöstä erilaisten asiakasryhmien kanssa, vuorovaikutuksesta, kohtaamisesta, reflektoinnista, ryhmätyöskentelystä sekä aikatauluttamisesta. Myös itsevarmuus ja rohkeus heittäytyä ovat lisääntyneet. Olen saanut Kareliasta myös suuren piirin ihmisiä ympärilleni sekä omalta alaltani että monialaisesti. Joensuu on myös loistava opiskelijakaupunki. Mahdollisuudet harrastamiseen ovat laajat, erilaisia tapahtumia järjestetään paljon ja opiskelijaelämä on näkyvää.

Suosittelen Joensuuta ja Karelia-ammattikorkeakoulua lämpimästi kaikille! 😊

Syysterveisin

-Anna

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *