Innovatiisuuden tuskaa

Voimala mielletään usein uusien asioiden kehittäjäksi ja toimijaksi – sitä se onkin!

Kun harjoitteluun astelee rutiineja rakastava, hyväksi havaittujen tapojen orja, 32-vuotias terveydenhoitajaopiskelija, on hän väistämättä epämukavuusalueellaan. Voimalassa työskentely on täynnä erilaisia toimintoja; ryhmätoiminnan suunnittelua, tapahtumien järjestämistä ja uusien toimintatapojen luomista. Voimalahan on juuri sitä: se on innovatiivisen ja luovan ihmisen taivas! Toisessa ääripäässä on juuri edellä mainittu tahmea tapojensa orja, joka yrittää tsempata yhteisen hyvän edessä. Suoritin siis Voimalassa Ikäosaamisen harjoittelun.

Myös projektiluonteisen työnteon omaksuminen ja keskeneräisien töiden kestäminen ja välillä niiden hidas edistyminen kuuluvat Voimalan peruspiirteisiin. Olenkin oppinut itsestäni paljon uutta työharjoittelun myötä. Kaikki-mulle-heti-nyt- mentaliteetin omaavana olen joutunut painimaan oman kärsimättömän luonteeni kanssa, koska kaikki ei ole vain itsestäni kiinni; projektityössä on monta liikkuvaa osaa! Olenkin huomannut, että alku kompuroinnin jälkeen vaihtelevien työtapojen ja epävarmuuden sietäminen voivatkin olla yksi työn helmistä. Voimalassa joutuu pohtimaan asioita monesta eri näkökulmasta, eikä voi noudattaa samoja vanhoja kaavoja, varsinkin jos niitä on mahdollista kehittää.

Voimala työharjoitteluympäristönä on vaativa; mutta antoisa. Opiskelija oppii tietenkin itse harjoitteluun kuuluvista asiasisällöistä, mutta suuri anti on myös työelämätaitojen oppiminen. Työtunnit eivät keräänny itsestään, vaan on oltava skarppina osallistumassa erilaisiin toimintoihin ja suunniteltava omaa ajankäyttöään sen mukaan.

Suosittelen, erityisesti niille, jotka tunnistavat itsensä tekstistä. Meitähän on moneen lähtöön.

Enni, terveydenhoitajaopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *