Pienessä sievässä

Olen Emilia kolmannen vuoden sairaanhoitajaopiskelija ja suoritan Voimalassa Ikäosaamisen harjoittelua. Olin vastuussa Semppi-pisteellä järjestetystä Pienessä sievässä-päivästä. Päivää minun kanssani oli suunnittelemassa kaksi muuta opiskelijaa ja itse tapahtumassa meitä oli kuusi opiskelijaa.

Tapahtuma järjestettiin siis 12.12.2016 Tikkarinteen kampuksen Semppi-pisteellä. Teimme esittelypisteemme käytävän puolelle, jotta saisimme paremmin opiskelijoita ja henkilökuntaa kiinni. Mainostimme päiväämme sähköpostin kautta koko koulumme henkilökunnalle sekä opiskelijoille. Jaoimme myös mainokset ruokalan pöydille. Talonmies Heimo laittoi myös mainoksen aulassa sijaitsevaan valotauluun. Pisteellämme kävi mukavasti porukkaa ja etenkin arpajaiset oli hyvä vetonaula.

Lainasimme päiväämme päihdesalkun Pohjois-Karjalan Kansanterveyden keskukselta. Esillä oli faktatietoja alkoholista ja sen käyttämisestä. Salkussa oli myös kaksi purkkia joissa toisessa oli rasvamaksa ja toinen oli täynnä alkoholiin käytettyä rahaa. Tuomas rakensi käytävälle myös kännilasiradan ja sekös vasta suosittu olikin. Järjestimme myös arpajaiset yhteistyössä Papinkadun Pizzapoikien kanssa. Jatkon kannalta, suosittelen Kansanterveyden keskuksen erilaisia teemasalkkuja. Ne ovat helppo varata internetin kautta, sekä haku ja palautus onnistuvat vaivatta.

Päivä sujui mallikkaasti ja suunnitelmien mukaan. Opiskelijoista oli kiva kokeilla kännilaseja, koska niitä näkee yleensä vain tapahtumissa. Myös rasvamaksa ja alkoholiin kuluva rahamäärä herätti keskustelua. Päivän järjestäminen oli erilaista ja mielenkiintoista. Aamulla hieman pelotti, että tuleeko meidän luonamme käymään ketään, mutta sitten kun ensimmäiset opiskelijat pysähtyivät kohdallemme, uskalsi hieman huokaista.

 

Emilia Sairaanhoitajaopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *