Mielenterveys- ja päihdehoitotyön harjoittelu Voimalassa

Olen Helena ja toisen vuoden sairaanhoitajaopiskelija Karelia AMK:sta. Suoritin opintoihini kuuluvan mielenterveys- ja päihdehoitotyön harjoitteluni Voimalassa maalis-huhtikuun 2018 aikana.

Ennen harjoittelun alkamista mielessä risteilivät monenlaiset ajatukset harjoittelusta, toisaalta kovasti mietitytti mitä tuleman pitää ja toisaalta taas koin hyvänä asiana, että pääsisin näkemään ja kokemaan niin kovin erilaista harjoittelua, mitä edelliset ja tulevatkin olisivat sisällöltään.

Voimalan toiminta oli minulle ennen harjoittelua aikalailla tuntematonta. Harjoittelun alettua ja vähän aikaa siihen tutustuttua tuli huomattua, miten monipuolista ja tärkeää työtä siellä tehdään. Pääosassahan ovat opiskelijat suunnitelmineen ja toteutuksineen. Täytyy todeta että todella mahtavaa työtä opiskelijat yhdesssä tiimeissä saavat aikaan! Tässä korostuu hyvin tiimityön ja moniammatillisen työn voima.

Koska minun harjoitteluni oli mielenterveys- ja päihdehoitotyön harjoittelu pääsin mukaan näkemään ja tekemään erilaisiin ryhmiin ja tapahtumiin. Tutuiksi tulivat ainakin  Avot-kuvapuhelut perhekoteihin, Touhutuokiot L23-osastolle ja ”Voimaannuttavaa stressinhallintaa”-ryhmä.

Moni varmasti mietti minkälaista harjoittelu Voimalassa voisi olla? Kannattaa mennä rohkeasti ja kokeilla! Itselleni jäi hyvät muistot ja ryhmät ja tapahtumat joihin pääsin osallistumaan, olivat tarpeellisia ja niissä oli ohjaajankin roolissa mukava olla.

Helena, sairaanhoitajaopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *