Monessa mukana

9.12.2018

Hei,

Olen Miia ja suoritin perhehoitotyön harjoittelun Voimalassa. Opintoni alkavat olla jo loppupuolella ja tarkoitukseni on valmistua sairaanhoitajaksi keväällä 2019 täältä Karelia-ammattikorkeakoulusta. Opiskelen monimuoto ryhmässä ja harjoitteluni täällä Voimalassa mahdollisti myös omien meneillään olevien opintojen samanaikaisen suorittamisen.

Harjoittelussa kuuluin tiimi 1:een, jossa tehdään töitä lasten, nuorten ja perheiden parissa. Projektityöskentely ei ollut minulle entuudestaan tuttua ja harjoittelun aikana sainkin hyvän käsityksen projekteissa työskentelystä lukuisten ja erilaisten eri projektien kautta. Harjoittelun aikana kerkesin olla mukana myös muutamassa 2 tiimin projektissa. Työ tiimi 2:n kanssa sujui hienosti ja yhteyden pito Whats Appin kautta oli mutkatonta.

Kaikkiaan harjoittelun aikana kerkesin olla mukana karhunpesä projektissa, Alisa-projektin perhekurssia pitämässä, Lehmon hyvinvointipäiviä suunnittelemassa, kaatumisklinikan suunnittelussa ja toteutuksessa Nepenmäen koululla, sekä ennakoivaa perhetyötä tekemässä Aulis-hankkeen tiimoilta. Juuri nämä eri luontoiset projektit ja yhteistyö sekä yhteistyökumppaneiden että eri alojen opiskelijoiden kanssa olivat harjoittelun parasta antia minulle. Lisäksi tällainen vapaamuotoisempi harjoittelu antaa hyviä valmiuksia ryhmänohjaamiseen, vastuun ottamiseen, moniammatilliseen työskentelyyn sekä yleisesti eri työelämätaitojen harjoittamiseen. Vaikka työ Voimalassa onkin moniammatillista ja eri projektit suunnitellaan ja toteutetaan vähintäänkin parin kanssa, niin toisaalta se on myös omien töiden aikatauluttamista ja vastuunottamista omasta toiminnasta ja juuri näiden taitojen kehittämiseen Voimalan harjoittelu on omiaan. Ja mikä parasta, niin tulevaisuudessa nämä ovat juurikin niitä työelämässä tarvittavia taitoja.

Miia, sairaanhoitajaopiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *