Lisämateriaaleja

Poveria biomassasta -hankkeessa on järjestetty erilaisia tiedonvälitystilaisuuksia uusiutuvan energian teknologioihin ja liiketoimintamalleihin liittyen. Tilaisuuksiin on osallistunut niin yritysten edustajia, maatilallisia kuin yksityisiä ihmisiä. Tilaisuuksissa on kuultu asiantuntijoiden ja laitetoimittajien esityksiä sekä tutustuttu erilaisiin energiaratkaisuihin myös paikan päällä. Puhujien esittämät materiaalit, kuten PowerPoint esitykset on ladattu nettiin kaikkien saatavilla aina kuin mahdollista. Saatavilla olevat materiaalit ovat ladattavissa alla olevista linkeistä.


Uusiutuvilla omavaraisuutta -tilaisuuden materiaalit

Poveria biomassasta -hanke järjesti Uusiutuvilla omavaraisuutta -tilaisuuden Joensuussa 11.6.2018. Tilaisuudessa kuultiin puheenvuoroja sähköntuotannon muutoksesta ja uusista teknologioista sekä yhteenvedot kesäkuussa päättyvästä Poveria biomassasta ja sen synnyttämästä Poveria auringosta -hankkeista. Tilaisuus oli samalla kesäkuussa 2018 päättyvän Poveria biomassasta -hankkeen loppuseminaari.


Lämpöyrittäjäpäivä Kontiolahdella 6.4.

Poveria biomassasta -hanke järjesti yrittäjien ja metsänomistajien lämpöyrittäjäpäivän Kontiolahdella 6.4.2018. Tilaisuudessa käsiteltäviä aiheita olivat mm. energiapuun korjuutekniikat ja markkinatilanne, lämpöyrittäjyyden aluetalousvaikutukset ja polttopuun kuivaus hakelämpölaitoksen yhteydessä. Tilaisuuden lopuksi tutustuttiin Biowin Karelia Oy:n lämpölaitokseen Kontiolahden keskustan läheisyydessä.


Bisnestä bioenergiasta -tilaisuus Joensuussa 22.2.2018

Poveria biomassasta -hanke järjesti Bisnestä bioenergiasta -infotilaisuuden Joensuussa 22.2.2018. Tilaisuudessa esiteltiin bioenergiaan liittyviä liiketoimintamalleja ja kuultiin käytännön kokemuksia energia-alan yrittäjyydestä. Pääteemoina olivat lämpöyrittäjyys ja biokaasuntuotanto.


Polttopuuyrittäjyyden teemapäivä Joensuussa 10.11.2017

Poveria biomassasta –hanke järjesti Polttopuuyrittäjyyden teemapäivän Joensuussa 10.11.2017. Tilaisuudessa kuultiin puheenvuoroja mm. puun polton hiukkaspäästöistä, ulkomaankaupasta ja kuivausteknologioista. Seminaarin päätteeksi vierailtiin kahdella kenttäkohteella.

 


Energia-ilta Nurmeksessa 27.9.2017 (aurinkoenergia, pelletti-CHP, biopolttoaineet)


Lieksan lämpöyrittäjäpäivä 19.4.2017 (aluetalousvaikutukset, työturvallisuus, aurinkoenergia)


Energiaa maatiloille -tilaisuus 28.11.2016 (biokaasu, aurinkoenergia, puuenergia)


Aurinkoenergiaa Pohjois-Karjalaan -tilaisuudet 16.-19.5.2016 (aurinkosähkö, aurinkolämpö)


Uusiutuva energia NYT! –tilaisuus 24.2.2016 (biokaasu, aurinkoenergia, hybridijärjestelmät)