Vapaa-aika

Joensuu rokkaa ja rokumentoi

Karjalainen kulttuuri on muutakin kuin karjalanpiirakoita ja kanteleita. Karjalan laulumaiden perinne kaikuu rockissa, iskelmässä, kansanmusiikissa ja klassisessa musiikissa. Täältä ovat ponnistaneet huipulle monet tunnetut. Joensuussa rokki raikaa klubeilla ja pubeissa – eikä vähiten heinäkuussa, jolloin Ilosaarirock houkuttelee Laulurinteelle yli 20 000 festarikävijää läheltä ja kaukaa.

Idän ja lännen kulttuuriperintö yhdistyy Joensuussa luovasti uuteen ja vanhaan. Pohjoiskarjalaista nykykansanmusiikin osaamista et löydä muualta. Itäinen käsityöperinne kukoistaa kansainvälistä mainetta saavuttaneessa pohjoiskarjalaisessa muotoilussa ja kuvataiteessa.

Pohjois-Karjalassa on poikkeuksellisen hyvä kulttuurin tekemisen meininki. Maakunnan elokuvaosaaminen on vahvassa nousussa ja tuotannossa on monia kansallisia ja kansainvälisiä elokuvia. Marraskuu on Joensuussa Rockelokuvafestivaali Rokumentin aikaa.

Teatteri- ja konserttitarjonta ei häpeile suurempien kaupunkien rinnalla. Arjessa kulttuurielämyksiä tarjoavat kirjastot, taidenäyttelyt ja museot, teatterit. Kieli-, kulttuuri- ja taideharrastuksia kaipaaville tarjolla on laaja kurssivalikoima mm. Joensuun seudun kansalaisopistossa.

Kahviloita, baareja ja ravintoloita löytyy jokaiseen makuun ja jokaiselle kukkarolle – edullisesta opiskelijakuppilasta discopallojen loisteeseen. Eikä pidä unohtaa oppilaitosten omia tapahtumia.

Parasta Joensuussa ovat kuitenkin ihmiset. Aidot joensuulaiset ovat avointa ja puheliasta karjalaista kansaa.

Tule, näe ja koe Joensuun meininki!

Ilosaarirock.fi
Rokumentti.com