Yhteishaut

Korkeakoulujen yhteishaku syksy 2017

6.-20.9.2017

Koulutuksiin haetaan Opintopolku.fi -palvelussa.

Fysioterapeutti (AMK)
Sairaanhoitaja (AMK)
Sairaanhoitaja (AMK) monimuotototeutus
Sosionomi (AMK), monimuotototeutus

Korkeakoulujen yhteishaku kevät 2017

Hakuaika 1: 10.-25.1.2017 (englanninkieliset AMK-tutkinnot)

Hakuaika 2: 15.3.-5.4.2017 (suomenkieliset AMK- ja YAMK-tutkinnot

Valintajonojen pisterajat vuosina 2015 - 2016

Näin haet - Hakuohjeet (kevät 2017)

 1. Tarkista tutkinto, jolla voit hakea.

 2. Tutustu Karelian haussa olevaan koulutustarjontaan ja niiden valintaperusteisiin Opintopolussa.

  Fysioterapeutti (AMK)
  Insinööri (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka
  Insinööri (AMK), Konetekniikka
  Insinööri (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka: rakennustekniikka
  Insinööri (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka: talotekniikka
  Insinööri (ylempi AMK) Teknologiaosaamisen johtaminen
  Medianomi (AMK)
  Metsätalousinsinööri (AMK)
  Restonomi (AMK), Matkailu- ja palveluliiketoiminta
  Sairaanhoitaja (AMK)
  Sairaanhoitaja (AMK) monimuotototeutus
  Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK, Sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen, monimuotototeutus
  Sosionomi (AMK)
  Terveydenhoitaja (AMK)
  Tradenomi (AMK), Liiketalous
  Tradenomi (AMK), Liiketalous, monimuotototeutus
  Tradenomi (AMK), Tietojenkäsittely
  Tradenomi (BBA), International Business
  Tradenomi (ylempi AMK), Restonomi (ylempi AMK), Johtaminen ja liiketoimintaosaaminen

 3. Täytä yhteishaun hakemus osoitteessa Opintopolku.fiTäältä löydät ohjeita hakemuksen täyttämiseen. 
  Katso videolta miten täytät hakulomakkeen

 4. Hakemuksen täyttämisen ja lähettämisen jälkeen tarkista, että olet saanut sähköpostiisi vahvistusviestin vastaanotetusta hakulomakkeesta (tarkasta myös roskapostilaatikko). Viestissä on myös ohjeet mahdollisten liitteiden toimittamiseen. Lisää tietoja liitteiden toimittamiseen löydät täältä

 5. Seuraa sähköpostiasi ja Oma Opintopolku -palvelua säännöllisesti. Mahdolliset lisätietopyynnöt tehdään sähköpostitse. Muista tarkistaa myös roskapostilaatikko!

 6. Toimita mahdolliset ennakkotehtävät. Kareliassa ennakkotehtävä vaaditaan ainostaan medianomikoulutukseen.

 7. Tutustu Opintopolussa valintakoeohjeisiin ja mahdollisiin ennakkomateriaaleihin (linkit koulutuksien sivuille Opintopolkuun löytyvät kohdasta 2) ja osallistu valintakokeisiin.

  Valintakoekutsut  lähetetään sähköpostitse aikaisintaan 12.5.2017. HUOM! Seuraaviin valintakokeisiin osallistuvat kaikki hakukelpoiset hakijat ilman erillistä kutsua: luonnonvara-alan koulutusten valtakunnallinen valintakoe(metsätalous), matkailu-, ravitsemis- ja talousalan valtakunnallinen valintakoe, tekniikan valtakunnallinen valintakoe (insinöörikoulutukset), liiketalous, päivä, valtakunnallinen valintakoe, tietojenkäsittely, päivä, valtakunnallinen valintakoe.

  Hakemus valintakokeen erityisjärjestelyiksi

 8. Kareliassa on käytössä todistusvalinta seuraavissa hakukohteissa: Insinööri (AMK) energia- ja ympäristötekniikka, Insinööri (AMK) konetekniikka, Insinööri (AMK) rakennustekniikka, Insinööri (AMK), talotekniikka ja Metsätalousinsinööri (AMK). Todistusvalinnan perusteella valittavien hyväksymistieto julkaistaan toukokuun lopulla. Todistusvalinnalla voit tulla hyväksytyksi vain ensimmäiseen hakutoiveeseen, jolloin alemmat hakutoiveet peruuntuvat. Lisätietoja Opintopolussa.

 9. Opiskelijavalintojen tulokset julkaistaan viimeistään 30.6.2017. Valintatilanteesi kehittymistä voit seurata Oma Opintopolku-palvelussa. Saat sähköpostiviestin Opintopolusta, kun sinulle on tarjottu opiskelupaikka. Tarkista sähköpostisi säännöllisesti ja muista tarkistaa myös roskapostilaatikko! Karelia ei lähetä sähköpostia tai kirjettä valituille. Varasijoilla olevia hyväksytään koulutuksiin sitä mukaa, kun paikkoja vapautuu. Lisää tietoa tulosten julkaisusta löydät Opintopolusta.

  Muutoksenhaku ja oikaisumenettely

  Lukuvuosimaksut koskevat International Business- koulutukseeen EU/ETA -alueen ulkopuolelta tulevia opiskelijoita. Lue lisää täältä.

 10. Ota sinulle tarjottu opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolku -palvelussa. Noudata palvelussa näkyvää määräaikaa! Voit ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan (yhden korkeakoulupaikan säännös). Kun otat opiskelupaikan vastaan, et ole tulevissa hauissa ensikertalainen. Ohjeita paikan vastaanottoon löydät Opintopolusta

 11. Ilmoittaudu joko läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi (sama määräaika kuin opiskelupaikan vastaanotolle). Linkki ilmoittautumispalveluun (Oili) tulee näkyviin Oma Opintopolkuun sen jälkeen, kun olet ottanut opiskelupaikan sitovasti vastaan. Lisätietoja ilmoittautumiseen liittyen löydät täältä.

 12. Jos hait suomalaisella ylioppilastutkinnolla, sinun ei tarvitse toimittaa todistuskopioita.

  Toimita tutkintotodistuskopiot Hakijapalveluihin, jos hait jollakin seuraavista tutkinnoista: ennen vuotta 1990 suoritettu ylioppilastutkinto, ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto, erikoisammattitutkinto tai ulkomailla suoritettu tutkinto.

  Tradenomi (AMK) liiketalouden monimuotototeutukseen valittujen tulee toimittaa myös työtodistuksista kopiot.

  Kopioiden toimittamisen määräaika on sama kuin opiskelupaikan vastaanotolle. Kopioita ei palauteta. Hakijapalveluissa ei ole kopiointi- tai skannauspalvelua eikä kirjeitä lunasteta postista. Mikäli et toimita pyydettyjä kopioita määräaikana, opiskelijavalintasi puretaan.

  Ota alkuperäiset todistukset mukaasi ensimmäisenä opiskelupäivänä. Mikäli kopiot ja alkuperäiset todistukset poikkeavat toisistaan, ammattikorkeakoulu voi purkaa opiskelijavalinnan.

 13. Opinnot alkavat pääsääntöisesti 21.8.2017. Koulutuskohtaiset ohjeistukset julkaistaan valintojen julkaisun yhteydessä.

 14. Tutustu Uuden opiskelijan oppaaseen!