MAAHANMUUTTAJIEN OHJAUS- ja NEUVONTAPALVELUT

Opetus- ja kulttuuriministeriö on valinnut Karelia-ammattikorkeakoulun yhdeksi maahanmuuttajatyön vastuukorkeakouluksi, joka tuottaa ohjauksen ja osaamisen tunnistamisen palveluja maahanmuuttajille. Tavoitteena on maahanmuuttajien koulutuspolkujen, työllistymisen ja kotoutumisen tukeminen.  

Palvelut

Palvelu on osa valtakunnallista SIMHE (Supporting Immigrants in Higher Education) – toimintaa. SIMHE-verkostossa on mukana kolme ammattikorkeakoulua ja kolme yliopistoa eri puolilla Suomea. Toiminnan tarkoituksena on palvella aikuisia maahanmuuttajia ohjaamalla heitä sopivimmille ja tarkoituksenmukaisille korkeakoulutus- ja urapoluille kotoutumisen edistämiseksi. Käytännössä tarkoitus on edistää korkeakoulutettujen ja korkeakoulukelpoisten maahanmuuttajien tutustumista suomalaisten korkeakoulujen koulutustarjontaan ja opintoihin hakeutumisen mahdollisuuksiin. Pyrkimyksenä on myös jakaa tietoa Suomessa korkeasti koulutettujen, eri statuksilla olevien maahanmuuttajien aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen (AHOT) käytännöistä sekä osaamisen täydentämisen mahdollisuuksista.  
 
Tarkoituksena on varmistaa, että Suomeen saapuvien korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien aiemmat opinnot ja tutkinnot tunnistettaisiin ja tunnustettaisiin kansallisten käytäntöjen mukaisesti mahdollisimman nopeasti. Tämä mahdollistaa henkilöiden ohjautumisen oikeille koulutus- ja urapoluille. Toiminta tapahtuu tiiviissä yhteistyössä muiden Itä-Suomen alueen maahanmuuttajien kotouttamista ja työllistymistä edistävien toimijoiden verkostossa sekä alueen muiden korkeakoulujen kanssa.  

Toiminta

SIMHE-Karelia palvelee koko Itä-Suomen alueella olevia maahanmuuttajia. SIMHE-Karelia ohjauspalvelut sisältävät tiedotusta suomalaisesta korkeakoulujärjestelmästä ja mahdollisuudesta hakeutua korkeakouluopintoihin joko tutkinto-opiskelijaksi tai täydentämään opintoja. SIMHE-Karelian työntekijät tarjoavat yksilö- ja ryhmäohjausta korkeakouluopiskelusta kiinnostuneille maahanmuuttajille. Lisäksi tarjotaan tukea osaamisen tunnistamisen käytänteissä sekä ohjausta urasuunnitteluun ja lisäkouluttautumiseen niille maahanmuuttajille, joilla on jo korkeakouluopintoja.

Lisää tietoja: Maahanmuuttajien ohjauspalvelut

https://www.facebook.com/simhekarelia/

Yhteystiedot

Ohjauspyynnöt Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätietoja

Liisa Timonen
Kansainvälisten asioiden päällikkö
etunimi.sukunimi(at)karelia.fi
+358505913397

Mikko Häkkinen
Yliopettaja
etunimi.sukunimi(at)karelia.fi
+358509131754  

Hannele Niskanen
Projektisuunnittelija
etunimi.sukunimi(at)karelia.fi
+358505750823