Medianomi (AMK)
Media-ala

Opintopolku.fi

Tutkinto: Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto
Tutkintonimike: Medianomi (AMK)
Tutkinnon laajuus ja kesto: 240 opintopistettä | 4 lukuvuotta
Koulutuspaikka: Tiedepuiston kampus, Länsikatu 15, 80110 Joensuu
Aloituspaikat: 40
Opetusmuoto: Päivätoteutus, pääsääntöisesti arkipäivisin klo 8-18 välillä.

Valintaperusteet, etukäteistehtävä ja valintakoe

Opetussuunnitelma

Medianomiopinnoissa muodostat monipuolisen kuvan eri medioiden sisältötuotannosta ja julkaisemisesta. Opit mediaviestinnän nykyaikaisia tuotantoprosesseja ja työkäytäntöjä. Opinnoissasi työskentelet ajanmukaisissa ja edistyksellisissä median tuotantoympäristöissä.

Opintojen alussa muodostat pohjaa moniosaajuudelle opiskelemalla perusteet digitaalisesta valokuvauksesta, kuvankäsittelystä, käsikirjoittamisesta ja dramaturgiasta, videokuvauksesta ja editoinnista, verkkosivuston suunnittelusta ja toteuttamisesta sekä äänisuunnittelusta ja -tuotannosta. Perehdyt luovuutta edistäviin menetelmiin ja saat erinomaiset valmiudet analysoida ja kehittää mediasisältöjä eri julkaisukanaviin.

Jatkossa syvennät projektiosaamista ja luovaa ryhmäprosessia sekä perehdyt uusiin teknologioihin ja media-alan kehitysnäkymiin. Opit suunnittelemaan, toteuttamaan ja johtamaan AV- ja verkkomediatuotantoja omien kiinnostuksen kohteidesi ja valintojesi mukaan yhteistyössä työelämän kanssa. Oppimistapahtumia toteutetaan monimediaisissa projekteissa tuotantoryhmissä, joissa keskeinen oppimistapa on mediatuotantoihin osallistuminen eri ammattirooleissa.

Valmistuttuasi hallitset mediatuotantojen työvälineohjelmistojen ja laiteympäristöjen ammattimaisen käytön, erilaisia tiedonhankinnan ja sisältöaineistojen käsittelyn menetelmiä sekä media-alan tekijänoikeus- ja sopimuskäytäntöjä. Opinnoissa hankit myös monipuoliset kieli- ja viestintätaidot, joilla syvennät ammatillisuuttasi.

Työtehtäviä: digitaalisen viestinnän suunnittelija, verkkomedian sisällöntuottaja ja mediasuunnittelija, verkkotoimittaja, videokuvaaja ja -leikkaaja, tuottaja, mobiilisovellussuunnittelija, projektipäällikkö tai -asiantuntija, yrittäjä

Lue opiskelijoiden tarinoita.

Tutustu media-alan opiskelijoiden tuottamaan Tägi-verkkolehteen.

Lisätietoja opintojen sisällöstä

Opinto-ohjaaja Tiina Simonen
tiina.simonen(at)karelia.fi

Lisätietoja hakemisesta ja valintaperusteista
hakijapalvelut(at)karelia.fi