Terveydenhoitaja (AMK)

Opintopolku.fi


Tutkinto: Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto
Tutkintonimike: Terveydenhoitaja (AMK)
Tutkinnon laajuus ja kesto:  240 opintopistettä | 4 vuotta
Koulutuspaikka: Tikkarinne-kampus, Tikkarinne 9, 80200 Joensuu
Aloituspaikat: 25
Opetusmuoto: Päivätoteutus, pääsääntöisesti arkipäivisin klo 8 - 18 välillä.

 

Valintaperusteet ja valintakoe
Opetussuunnitelma

Terveydenhoitajana olet hoitotyön ja erityisesti terveyden edistämisen ja kansanterveystyön asiantuntija. Vaikutat eri-ikäisten ihmisten, perheiden ja väestön terveyteen sekä hyvinvointiin. Tunnistat terveysriskejä ja sinulla on tiedot ja taidot sairauksien ehkäisyyn, sekä varhaiseen toteamiseen ja puuttumiseen. Edistät eri asiakasryhmien ja -ympäristöjen terveyttä. Terveydenhoitajana toimit alueellasi väestön hyväksi aktivoiden ja osallistaen sitä omaan hoitoonsa.

Terveydenhoitajaopintojen alkuvaiheessa perehdyt hoitotyön perusosaamiseen sekä kokonaisvaltaisesti asiakkaan/potilaan erilaisiin auttamismenetelmiin. Toisena opiskeluvuotenasi harjaannut soveltamaan turvallisesti hyvin suunniteltua, toteutettua ja arvioitua aikuisikäisten hoitotyötä. Kolmantena vuonna paneudut lasten ja nuorten sekä ikäihmisten hoitamiseen. Viimeisen opiskeluvuoden aikana saat valmiuksia toimia kansanterveystyön ja terveydenhoitotyön ammattilaisena.

Terveydenhoitajaopinnoissa saat monipuolisen tietoperustan ja kehität ihmissuhdetaitoja. Opit organisointi- ja ongelmienratkaisutaitoja sekä hallitsemaan erilaisia hoitotilanteita. Opinnoissa korostuvat hyvä työmoraali sekä eettiset ja ammatilliset päätöksentekotaidot.

Koulutus antaa sinulle sekä terveydenhoitajan että sairaanhoitajan pätevyyden toimia laillistettuna terveydenhuollon ammatinharjoittajana. Voit työskennellä mm. perhesuunnittelu- ja äitiysneuvolassa, lastenneuvolassa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa, työterveyshuollossa, ikäihmisten terveydenhuollossa, kotihoidossa, sairaalassa ja järjestöissä. Terveydenhoitajan tutkinto mahdollistaa työskentelyn EU-alueella ilman lisäkoulutusta.

Työtehtäviä/ammattinimikkeitä: terveydenhoitaja, sairaanhoitaja, projektipäällikkö, projektityöntekijä, terveyssuunnittelija, terveysvalmentaja, lääke-edustaja, tutkimushoitaja, asiakasneuvoja, palveluohjaaja, toiminnanjohtaja.

Lue opiskelijoiden tarinoita.

Lue valmistuneen opiskelijan tarina: Jani Sutinen, sairaanhoitaja, P-K:n sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä

Lisätietoja opintojen sisällöstä
Opinto-ohjaaja Minna Turunen
puh. 050 362 6587
minna.turunen(at)karelia.fi

Lisätietoja hakemisesta ja valintaperusteista
hakijapalvelut(at)karelia.fi