Tradenomi (AMK)
Tietojenkäsittely

Opintopolku.fi


Tutkinto: Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto
Tutkintonimike: Tradenomi (AMK)
Tutkinnon laajuus ja kesto: 210 opintopistettä | 3,5 lukuvuotta
Koulutuspaikka: Wärtsilä-kampus, Karjalankatu 3, 80200 Joensuu
Aloituspaikat: 50
Opetusmuoto: Päivätoteutus. Opiskelu tapahtuu pääsääntöisesti arkipäivinä kello 8.00-16.00 välillä. Opinnot on mahdollista suorittaa etäopintoina lukuunottamatta opiskelujen kahta ensimmäistä päivää. Etäopiskeluun tarvitset oman tietokoneen, internetyhteyden, mikrofonillisen headsetin sekä web-kameran.

Valintaperusteet, ennakkotehtävä ja valintakoe
Opetussuunnitelma

Tietojenkäsittelyn tradenomina olet peliohjelmoinnin, verkkosovelluskehityksen tai sähköisen liiketoiminnan osaaja. Ymmärrät pelien, tietojärjestelmien ja verkkosovellusten tuottamis- ja käyttöönottoprosessin periaatteet toiminnan kehittämisen näkökulmasta. Määrittelet, suunnittelet, ohjelmoit ja testaat helppokäyttöisiä ja korkeatasoisia pelejä, tietojärjestelmiä tai verkko- ja tietokantapalveluita. Tiedät erilaisten ICT-kehitystehtävien luonteen ja kehitystoiminnan kokonaisuuden hajautetuissa tuotantoja kehittämisympäristöissä.

Projektiopinnot ovat merkittävä osa opintojasi. Niiden avulla opetus voidaan joustavasti mukauttaa nopeasti kehittyvän alan uusiin vaatimuksiin ja haasteisiin. Projektiopinnoissa syvennät osaamistasi peli- ja verkkosovelluskehityksestä tai sähköisestä liiketoiminnasta. Opiskeltavat sisällöt liittyvät ohjelmointiin ja sovelluskehitykseen (pelit, verkkosovellukset, tietojärjestelmät), pelien tekoälyyn, tietokanta- ja tietovarasto-osaamiseen, verkkoliiketoimintaan, yritysten tietojärjestelmiin ja järjestelmäintegraatioon. Kieli- ja viestintäopinnot takaavat sinulle hyvän pohjan toimia myös kansainvälisissä tehtävissä.

Tietojenkäsittelyn opinnoissa korostuu työskentely hajautetuissa toimintaympäristöissä. Siksi opiskelet monimuotoisesti tietoverkkoja hyödyntäen. Opintojaksot toteutetaan verkko-oppimista hyödyntävinä monimuoto-opintoina pääsääntöisesti päivällä. Voit opiskella kampuksella tai valitsemassasi paikassa verkon välityksellä. Tietyissä opintojaksoissa on mahdollista myös opiskeluajan valinta.

Tietojenkäsittelyn tradenomina työskentelet erilaisten tietojärjestelmien asiantuntijana. Voit toimia sähköisen liiketoiminnan ja asioinnin tai pelialan kehittämisen tehtävissä.

Ammattinimikkeitä: tietojärjestelmäasiantuntija, ohjelmoija, sovelluskehittäjä, ylläpitäjä, projektipäällikkö, IT-tukihenkilö, pelilogiikkaohjelmoija, skriptaaja, tekoälyohjelmoija, grafiikkaohjelmoija, yrittäjä

Lue opiskelijatarinoita.

Lisätietoja opintojen sisällöstä
Opinto-ohjaaja Sanna Kukkasniemi
puh. 050 342 3756
sanna.kukkasniemi(at)karelia.fi

Peliohjelmointi:
anssi.grohn(at)karelia.fi, seppo.nevalainen(at)karelia.fi

Lisätietoja hakemisesta ja valintaperusteista
hakijapalvelut(at)karelia.fi