KAVA – kansain­vä­li­set osaajat työelä­mään! koulu­tus korkea­kou­lu­te­tuille maahanmuuttaneille

Haluatko tehos­taa työl­lis­ty­mis­täsi asian­tun­ti­ja­teh­tä­viin Suomessa?
Hae mukaan KAVA – kansain­vä­li­set osaajat työelä­mään -koulutukseen! 

Koulu­tuk­sen tavoit­teena on nopeut­taa korkeasti koulu­tet­tu­jen maahan­muut­ta­jien työl­lis­ty­mistä koulu­tus­taan vastaa­viin tehtä­viin ja vahvis­taa suomen kielen taitoa asian­tun­ti­ja­teh­tä­vissä vaadit­ta­valle tasolle.

Koulu­tuk­sessa kehität uratai­toja ja työelä­mä­tun­te­musta sekä laadit urasuun­ni­tel­man tuke­maan työl­lis­ty­mis­täsi. Koulu­tuk­sessa luot verkos­toja ja harjoit­te­let työn hake­mista osaa­mis­tasi ja vahvuuk­siasi vastaa­viin töihin. Opit toimi­maan erilai­sissa työelä­män vies­tin­tä­ti­lan­teissa ja osaat laatia työelä­mässä tarvit­ta­via teks­tejä. Koulu­tuk­sen aikana verkos­toi­dut tapah­tu­missa sekä tapaat yritys- ja muita vierai­li­joita. Opis­ke­let uusinta opetus­tek­no­lo­giaa hyödyn­tä­vissä ympä­ris­töissä moni­paik­kai­sesti ja vahvis­tat työelä­mässä käytet­tä­viä digi­taa­li­sia taitoja. 

Tietoja koulu­tuk­sesta

Koulu­tus alkaa maanan­taina 2.10.2023 ja kestää 4 – 5 kuukautta. Opetus on korkea­kou­lu­ta­soista ja toteu­te­taan suomen kielellä. Koulu­tus sisäl­tää suomen kielen opetusta 10 opin­to­pis­tettä, jonka tavoit­teena on B2-tasoi­nen kielitaito.

Koulu­tus on tarkoi­tettu Pohjois-Karja­lan ja Pohjois-Savon alueilla asuville korkea­kou­lu­te­tuille maahan­muut­ta­neille ja koulu­tuk­sen järjes­tä­mis­pai­kat ovat Joensuu ja Kuopio.

Koulu­tuk­sen toteut­ta­vat yhteis­työssä Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu, Savonia-ammat­ti­kor­kea­koulu ja Itä-Suomen yliopisto. Työvoi­ma­kou­lu­tus on opis­ke­li­jalle maksu­tonta TE-palve­lui­den hank­ki­maa koulu­tusta, joka suun­ni­tel­laan ja toteu­te­taan yhteis­työssä koulu­tusta järjes­tä­vien oppi­lai­tos­ten kanssa. 

Koulu­tuk­seen hakuaika on 19.6. – 8.9.2023.

Pohjois-Karja­lassa ja Pohjois-Savossa asuville on oma koulu­tuk­seen haku.
Koulu­tuk­seen haetaan TE-palve­lu­jen Haussa oleva työvoi­ma­kou­lu­tus -sivujen kautta.

Lisä­tie­toja

Lisä­tie­toja koulu­tuk­sesta (2.8.2023 alkaen): [email protected], p. 050 311 9167