Insinööri (ylempi AMK)
Teknologiaosaamisen johtaminen

Opintopolku.fi


Tutkinto: Tekniikan alan ylempi ammattikorkeakoulututkinto
Tutkintonimike: Insinööri, ylempi (AMK)
Tutkinnon laajuus ja kesto: 60 opintopistettä | 1 - 2 lukuvuotta
Koulutuspaikka: Wärtsilä-kampus, Karjalankatu 3, 80200 Joensuu
Aloituspaikat: 20
Opetusmuoto: Monimuotototeutus, joissa 2 - 4 lähipäivää kuukaudessa

 

Valintaperusteet ja valintakoe
Opetussuunnitelma
 

 

Insinööriksi (ylempi AMK) valmistuttuasi olet teknologiaosaamisen johtamisen osaaja, jolla on valmiudet ja kyky ottaa vastuu työyhteisöjen johtamisesta sekä kehittämisestä. Vahvistat oman asiantuntijuusalueesi tietoperustaa, opit ymmärtämään strategiseen suunnitteluun ja muutosprosesseihin liittyviä ilmiöitä sekä suhteuttamaan omaa johtamistoimintaasi niihin.

Osaat ennakoida organisaation toimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia ja arvioida niiden vaikutuksia organisaation strategiatyössä. Teet organisaation kannalta tarkoituksenmukaisia valintoja. Tunnistat organisaation kehittämistarpeita ja arvioit sekä valitset tarkoituksenmukaisia kehittämistoimenpiteitä.

Opintosisältöjä ovat itsensä johtaminen, johtajuuden arvot ja johtajana kehittyminen, strateginen suunnittelu ja johtaminen sekä ennakoivan johtamistyöskentelyn menetelmät. Lisäksi opintosisältöinä ovat kehittämistoiminnan tai vaihtoehtoisesti kansainvälisen kehittämistoiminnan osaaminen ja henkilöstöstrateginen osaaminen. Vapaasti valittavia opintoja voivat olla esimerkiksi Sustainable Management, tuotekehityksen johtaminen sekä laadunhallinta ja toiminnanohjaus.

Syventävien ammattiopintojen tavoitteena on syventää teorian soveltamista oman tai muun valitsemasi organisaatiosi käytäntöön. Lisäksi opinnot kehittävät analyyttisiä taitojasi, projektin johtamisen sekä tutkimus- ja kehitystyöhön osallistumisen sekä sosiaalisia taitojasi. Opinnäytetyö perustuu ajankohtaiseen työelämän kehittämisideaan tai -ongelmaan ja se toteutetaan yhdessä työelämän kanssa.

Koulutuksen järjestämisessä pyritään ottamaan huomioon aikuisopiskelijan ajankäytön haasteet ja se toteutetaan monimuoto-opetuksena. Jokainen opiskelija laatii opintojensa alussa henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman vastuuyliopettajan ohjauksessa. Tutkinnon jälkeen toimit erilaisissa yritysten, julkishallinnon tai kolmannen sektorin asiantuntijatehtävissä.

Ammattinimikkeitä: kehityspäällikkö, projektipäällikkö, tuotantopäällikkö, laatupäällikkö, toimitusjohtaja, yrittäjä

Lue opiskelijoiden tarinoita>

Lisätietoja opintojen sisällöstä
Yliopettaja Jyri Roihuvuo
puh. 050 465 0611
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätietoja hakemisesta ja valintaperusteista
hakijapalvelut(at)karelia.fi