Finna Facebook

Kokoelmat ja tilat

Kirjasto sijaitsee Karelia-amk:n Tikkarinteen kampuksella, Tikkarinne 9:ssä. Asiakaspalvelumme on kirjaston alakerrassa, Ravintola Solinan vieressä.

Kirjaston kokoelmat Finnassa

Karelian kirjaston painetut kokoelmat ja verkkoaineistot löytyvät Finnasta. Painetuista kirjoista löytyy kirjan sijainti kirjastossa ja lainatilanne.

Finnan kautta käytössäsi on koti- ja ulkomaisia tietokantoja, verkkolehtiä ja -kirjoja, sanakirjoja ja hakuteoksia. Aineistojen käyttöoikeus on ammattikorkeakoulun henkilökunnalla ja opiskelijoilla, joilla on voimassaolevat ammattikorkeakoulun verkon käyttäjätunnukset. Kotoa käsin tai muualta ammattikorkeakoulun verkon ulkopuolelta aineistoja käytetään kirjautumalla Finnaan. Kirjaston tiloissa Karelian ulkopuolisilla asiakkailla on verkkoaineistojen paikalliskäyttöoikeus.

Ennen vuotta 2011 julkaistujen opinnäytetöiden tiedot löytyvät pääsääntöisesti Finnasta ja ne ovat lainattavissa kirjastosta. Uudemmat opinnäytetyöt ovat luettavissa Theseus-verkkokirjastossa.

Lainattavat kurssikirjat ja muut kirjat, opinnäytetyöt ja lehtien vanhat vuosikerrat ovat kirjaston alakerrassa. Kirjaston yläkerrassa ovat lehtien uudet vuosikerrat, av-aineisto ja kirjanäyttelyt. Lainausautomaatti on sekä ala- että yläkerrassa. Palautushylly on kirjaston alakerrassa.

 

yla ja alakerta   ylakerta yleisnakyma 

Opiskelutilat kirjasto Pisarassa

Atk-luokka (kirjaston 2. krs.) on käytettävissä silloin, kun luokassa ei ole opetusta.

Ryhmätyöhuoneet: Kirjaston 2. kerroksessa on opiskelijoiden käytössä kaksi ryhmätyöhuonetta, lisäksi käytössä on Tikkarinteen C-talon 3. kerroksessa sijaitseva ryhmätyötila E324. Ryhmätyöhuoneita voi varata osoitteessa http://web.karelia.fi/kirjastontilavaraus/

Hiljaisen työskentelyn tilassa (kirjaston 1. krs.) on 4 tietokonetta ja 10 tietokoneetonta opiskelupistettä. Tila on tarkoitettu hiljaiseen työskentelyyn, lukemiseen tms., ei ryhmätöihin.

Lukusalista (kirjaston 2. krs.) löytyvät kurssikirjojen lukusalikappaleet, 2 tietokonetta, skanneri ja tulostin. Tilassa on myös runsaasti tietokoneettomia opiskelupisteitä.

Kirjaston tiloissa toimii langaton verkko, joten voit työskennellä myös omalla kannettavalla tietokoneellasi tai tabletilla. Asiakaspalvelusta voi myös lainata kannettavan tietokoneen kirjastossa työskentelyä varten.

Kaikilla kirjaston työasemilla on mahdollista käyttää SPSS:ää. Sovellus löytyy virtuaalisena osoitteesta applications.karelia.fi.