Virtuaaliteknologiatyöpajat yrityksille: Avaa ovesi uudelle teknologialle!


Miltä kuulostavat AR, VR ja 360°? Syksyn työpajoissa voit testata, miten virtuaalitodellisuutta, lisättyä todellisuutta ja 360-videoita voi hyödyntää yritysesittelyissä, erottautumisessa muista, työnantajakuvan parantamisessa sekä rekrytoinnissa.

Etsimme rohkeita pohjoiskarjalaisia yrityksiä, joiden luo voimme tulla toteuttamaan osallistujien toiveiden mukaan räätälöidyt työpajat. Käytännönläheisissä ja konkreettisissa työpajoissa pääset itse kokeilemaan ja harjoittelemaan uusien teknologioiden käyttöä. Jokaiseen neljän tunnin työpajaan mahtuu mukaan 10 yritystä. Samalla pääset antamaan palautetta ja vaikuttamaan jatkokehitykseen.


Työpajat ovat maksuttomia, ilmoittaudu mukaan: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 050 597 0882 TAI Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 0400 210 855. Järjestäjinä Karelia-ammattikorkeakoulun ja JOSEKin hankkeet SMErec ja Osaava Joensuun seutu.


TYÖPAJA 1: Kätevät työpaikkakierrokset ja ryhmähaastattelujen tallenteet 360-videoilla
Aika: 11.10.2018 klo 12–16
Paikka: Sinun yrityksesi?

Työympäristöstä kuvatut 360-videot ovat havainnollistavia tallenteita, joita voi hyödyntää rekrytoinnissa, markkinoinnissa ja muussa viestinnässä. Tallenteita voi esittää rekrytointitilanteessa haastateltaville joko ennen haastattelua tai sen aikana. Erityisen hyvin 360-videot toimivat ryhmähaastattelutilanteissa. Työnantajalle 360-videot ja VR-lasit tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden arvioida haastateltavia ja heidän toimintaansa itselleen sopivana ajankohtana.

TYÖPAJA 2: Joustavammat ja turvallisemmat tutustumiset työympäristöihin
Aika: 25.10.2018 klo 12–16
Paikka: Sinun yrityksesi?

360-videotallenteet voivat esittää hankalasti saavutettavia tai vaarallisia kohteita, tiloja ja työtilakierroksia. Tallenteiden avulla hankalienkaan tilojen esittely ei vaadi erityisjärjestelyjä, sillä kohteisiin on mahdollista tutustua aidontuntuisesti ilman fyysistä läsnäoloa. Hyödyntämällä tallenteita esim. rekrytoinnissa työnantaja voi pyytää haastateltavaa kommentoimaan ja analysoimaan kohteisiin liittyviä asioita joustavasti ja saada näin haastattelusta enemmän irti.

TYÖPAJA 3: Simulaatiot laitteista ja työtehtävistä
Aika: 8.11.2018 klo 12–16
Paikka: Riverian autoalan koulutustilat (D2-talo, Peltolankatu 4, Joensuu)

VR-ympäristöjen ja -ohjainten avulla on mahdollista simuloida työtehtäviä. Rekrytoinnissa simulaatioita voi hyödyntää arvioitaessa haastateltavien suoriutumista erilaisista tehtävistä. Myös erilaisista laitteista on mahdollista luoda 3D-malleja, joita voi tarkastella lisätyn todellisuuden mobiililaitteiden avulla miellyttävässä koossa esimerkiksi toimistotilassa. Työpajassa tutustutaan mm. Virtual Auto Edu -laitteistoon, jonka avulla voi harjoitella/testata esim. auton jarrupalojen vaihtoa sekä moottorin osien purkamista.