Opintotarjonta

Opintokokonaisuuksia ja yksittäisiä opintojaksoja

Avoimessa AMK:ssa on opintoja kaikilta koulutusaloilta. Opintoja on päivisin, iltaisin ja joustavasti opiskeltavissa verkko-opintoina. Suurin osa opinnoista järjestetään tutkinto-opiskelijoiden ryhmissä.

Valitse laajempia opintokokonaisuuksia tai yksittäisiä opintojaksoja. Laajempiin opintokokonaisuuksiin on koottu opintojaksoja, jotka täydentävät toisiaan. Ne soveltuvat hyvin aikuisopiskelijalle ammattitaidon ja osaamisen täydentämiseen.

Monimuoto- ja verkko-opinnot soveltuvat hyvin aikuisopiskelijoille. Verkko-opintoihin voit osallistua valitsemanasi ajankohtana ja mistä päin maailmaa tahansa.

V = verkko-opinnot, M = monimuoto-opinnot, L =lähiopetus


KEVÄT 2019 

Kevään opintotarjonta julkaistaan kokonaisuudessaan sivullamme joulukuun aikana. 

UUTTA!
Seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistäminen hoitotyössä 15 op

Osaamiskokonaisuus johdattaa sinut seksuaali- ja lisääntymisterveyden perusteisiin sekä seksuaalineuvontatyön periaatteisiin. Voit suorittaa koko kokonaisuuden tai vain ensimmäisen jakson. Opinnot hyväksytään osaksi Seksuaalineuvojan (30 op) tutkintoa.

Ensimmäisessä opintojaksossa perehdyt verkko-opinnoissa itsenäisesti mm. seksuaalioikeuksiin ja ihmisen elämänkulkuun liittyvän seksuaalisuuden kehittymiseen sekä lisääntymisterveyden fysiologiaan.

Toisen opintojakson aikana otetaan haltuun seksuaalineuvonnan mallit ja niiden käyttö. Kolmannessa jaksossa tutustutaan erilaisiin elämäntilanne-, terveys- tai kehityksellisiin muutoksiin, joissa seksuaali- ja lisääntymisterveyden kysymykset nousevat esille. Nämä opintojaksot toteutetaan monimuoto-opintoina.

Seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistämisen perusteet 5 op V
Seksuaalinen itsetunto ja neuvontatyön valmiudet 5 op M
Seksuaalisuus ja terveysmuutokset 5 op M


UUTTA!
Innostu ikääntymisestä!

Asiakaslähtöinen palveluiden kehittäminen 15 op

Uusi, usean opintojakson kokonaisuus sinulle, joka olet kiinnostunut kehittämään asiakaslähtöisiä sote-palveluja. Samalla avautuu mahdollisuus kehittää innovatiivisesti uudenlaisia työelämän ajattelu- ja toimintatapoja. Opinnot soveltuvat erityisesti vanhustyössä toimiville sosiaali- ja terveysalan työntekijöille ja ne toteutetaan verkko-opintoina.

Osaamiskokonaisuuden järjestävät Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak), Karelia-ammattikorkeakoulu (Karelia), Itä-Suomen yliopisto (UEF). 

Lue lisää ja ilmoittaudu >>


Biotalousasiantuntijan osaamissalkku

Biotalous on nopeasti kehittyvä ala. Nyt tarvitaan biotalouden osaajia! 
Biotalousasiantuntijan osaamissalkku on laaja opintojaksojen kokonaisuus, joka sisältää monipuolisesti opintojaksoja usean korkeakoulun tarjonnasta verkko-opintoina. Osaamissalkku on tarkoitettu kaikille biotaloudesta kiinnostuneille pohjakoulutuksesta ja osaamisalasta riippumatta. 

Pohjana henkilökohtaisen osaamissalkun kokoamiselle toimii Näkökulmia biotalouteen -opintojakso, jossa tutustutaan biotalouden osa-alueisiin ja prosesseihin, Suomen biotalousstrategiaan sekä biotalouden mahdollisuuksiin tänä päivänä ja tulevaisuudessa.

Näkökulmia biotalouteen 2 op V
Uusiutuvat energialähteet ja niiden käyttö 5 op V
Metsäenergia 5 op V

Tutustu Biotalousasiantuntijan osaamissalkkuun >>

Biologi ja geneetikko Heikki Vuorikoski aloitti biotalouden osaamissalkun opinnot viime syksynä.
Lue opiskelijan kokemuksia opinnoista >>


Tunnista ja tuotteista!

Osaatko kertoa muille, mitä osaat ja missä olet hyvä?
Opinnot toteutetaan nonsop verkko-opintoina, opiskelu itsenäisesti omaan tahtiin.

Tunnista ja tuotteista osaamisesi 3 op

"Tehtävät oli oikeasti suunniteltu meitä itseämme varten, saimme miettiä missä olemme nyt ja minne haluamme päästä. Tehtävät olivat mielenkiintoisia ja laittoivat pohtimaan omaa osaamista ja kehittymistä."

Lue lisää >>


Green Care perusteet

Green Care (GC) on luontoon ja maaseutuympäristöön liittyvää ammatillista toimintaa, jolla edistetään ihmisten hyvinvointia ja elämänlaatua. Toiminnassa käytetään erilaisia eläin- ja luontoavusteisia menetelmiä. Toiminta sijoittuu usein luonnonympäristöön tai maatilalle, mutta luonnon elementtejä voidaan tuoda ja käyttää myös kapunki- ja laitosympäristössä. Ilmoittautuminen alkaa 19.11.

Green Care perusteet 5 op V  


Työkaluja kehittämistyöhön

Lean Six Sigma -menetelmillä hiotaan prosessit huippukuntoon!
Niiden avulla voi toimialasta riippumatta parantaa tuotteiden ja palveluiden laatua, alentaa kustannuksia sekä säästää aikaa. Asiakkaiden ja henkilöstön tyytyväisyys lisääntyy ja ennen kaikkea yrityksen tulos paranee. Nyt voit tutustua Lean-menetelmään avoimen amk:n opintojaksolla. Ilmoittautuminen alkaa 19.11.

Lean Six Sigma Yellow Belt 2 op V 

Hyödynnä Lean-ajattelua sosiaali- ja terveysalan ja varhaiskasvatuksen alalla.
Opintojakso sopii hyvin kaikille Lean-ajattelusta kiinnostuneille, sillä monialaisissa kehittäjäryhmissä eri alojen jäsenet jakavat omaa osaamistaan ja oppivat toisiltaan. Ilmoittautuminen alkaa 19.11.

Lean-ajattelu 5 op V 

Millaisia muutoksia digitalisaatio tuo mukanaan työhön ja yhteiskuntaan?
Tutustu myös tekoälyn perusteisiin, digitalisaatioon liittyvään tietosuojaan ja -turvaan sekä eettisin kysymyksiin, joita tulee huomioida uuden teknologian käyttöönotossa. Ilmoittautuminen alkaa 19.11.

Palvelujen robotisaatio 5 op V 


Moniammatillinen kuntoutustyö

Lisää kuntoutustyön asiakkuus-, palvelujärjestelmä- ja menetelmäosaamistasi. Ilmoittautuminen alkaa 19.11.

Kuntoutuksen menetelmät 5 op


Palliatiivinen hoito

Palliatiivisella hoidolla tarkoitetaan parantumattomasti sairaan potilaan elämänlaatua tukevaa kokonaisvaltaista hoitoa. Parantumattomasti sairaalla potilaalla tulee olla oikeus hyvään ja oireita lievittävään hoitoon sekä saattohoitoon asuinpaikasta riippumatta. Ilmoittautuminen alkaa 19.11.

Palliatiivisen hoidon lähtökohdat ja toimintaympäristöt 5 op V   


Kieliopintoja 

Tarvitsetko kertausta kieliopintoihin? 

Svensk klinik - Rautalankaruotsia 3 op V (Ilmoittautuminen alkaa 19.11.)


banneri

Avoimen ammattikorkeakoulun opintotarjonta ja ilmoittautuminen ovat Meerkadossa. Meerkado on portaali, jossa ilmoittaudutaan ja maksetaan opinnot ilmoittautumisen yhteydessä. Tunnistat avoimen amk:n opinnot merkinnästä Karelia-ammattikorkeakoulu Avoin AMK (Joensuu).

Suosittelemme, että käytät Mozilla Firefox tai Google Chrome -selainta!


HOPS-opiskelu

Jos et löydä opintotarjonnasta sopivia opintoja, voit opiskella sinulle räätälöidyn henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS) mukaisesti tutkinto-opiskelijoiden ryhmissä mikäli ryhmiin mahtuu.

HOPS-opinnot soveltuvat sinulle erityisesti silloin, kun haluat täydentää ammatillista osaamistasi tai aloittaa opistoasteen päivittämisen AMK-tutkinnoksi. Esimerkiksi sairaanhoitajan opistoasteen tutkinnon voi päivittää AMK-tutkinnoksi - katso esite.

Mikäli kiinnostuit HOPS-opiskelusta, ota yhteyttä opinto-ohjaajaan ja tiedustele mahdollisuuttasi opiskella HOPS-opiskelijana. 

Avoimen amk:n opiskelijoiden tarinoita

Joona Jääkiekkoilija tradenomiopinnoissa

Tero Johtamisen opinnoilla malleja arjen esimiestyöhön!