Karelia www sivut lean

Tuottavuus kuntoon Lean-koulutusten avulla

 


"Koulutus on ammattitaitoista ja joustavaa, Karelia-amk:ssa kuunnellaan yritysten tarpeet tarkalla korvalla. Se on hieno asia ja sen takia teemme mielellämme yhteistyötä."
PERTTU HUOVINEN, PROGRAM MANAGER, PHILLIPS-MEDISIZE
Lue lisää kumppanuusblogistamme

"Kouluttajat olivat vahvoja Lean-osaajia. Työpajat saivat kiitosta koulutukseen osallistujilta, sillä kehittämistehtävien konkreettinen työstäminen yhdessä syvensi ymmärrystä Leanista sekä vahvisti verkostotyötä.”
RAISA LAPPETELÄINEN, POHJOIS-KARJALAN ELY-KESKUS


Lean Six Sigma -menetelmillä hiotaan prosessit huippukuntoon. Niiden avulla voi toimialasta riippumatta parantaa tuotteiden ja palveluiden laatua, alentaa kustannuksia sekä säästää aikaa. Henkilöstön tekemän työn – eli prosessien – mallintaminen, ennustaminen ja optimoiminen lisää konkreettisesti asiakkaiden ja henkilöstön tyytyväisyyttä sekä ennen kaikkea parantaa yrityksen tulosta.

Lean-tuoteperheemme sisältää perusteet esittelevän Yellow Belt -koulutuksen, tarkemmin periaatteisiin ja työkaluihin paneutuvan Green Belt -koulutuksen, Lean-työpajat sekä Minitab-koulutuksen. Lisäksi järjestämme Lean Six Sigma Black Belt -koulutuksia yhteistyössä Quality Knowhow Karjalainen Oy:n kanssa. Voit ilmoittautua lukukausittain järjestettäviin koulutuksiin tai ottaa yhteyttä, niin räätälöimme organisaatioosi sopivan koulutuksen.

Kysy myös konsultointiapua Lean Six Sigma -menetelmien hyödyntämiseen!

Ajankohtaiset Lean Six Sigma -koulutukset

Kolmen eri tason koulutuksissa opit perusteet, syvennät osaamistasi ja harjaannut Lean Six Sigma -ammattilaiseksi.

Lean Six Sigma Yellow Belt -perusteet työelämän tehostamisessa 12.2. - 13.4.2018
  • Yellow Belt koulutuksen sisältö ISO 13053:n mukaisesti. Lean-periaatteet, Six Sigma -menetelmän perustiedot, DMAIC-prosessi ja työkalut, dataperusteinen ongelmanratkaisu, 5S-menetelmä, 7-9 hukkakäsitteet, työkalut kehittämiseen ja tehokkaaseen soveltamiseen, ISO 13053-1 ja-2 -standardien perusteet. Tavoittena on, että opiskelija osaa toimia mukana yrityksen kehittämistyössä Lean ja Six Sigma periaatteiden mukaisesti, etsien tietoa ongelmista ja ratkoen niitä asiakeskeisesti ja tuloshakuisesti.
  • seuraava koulutus12.2. - 13.4.2018 verkkototeutuksena
    Lue lisää ja ilmoittaudu 28.1.2018 mennessä Meerkado-koulutusportaalissa

Lean Six Sigma Green Belt 7.2. - 5.6.2018
Minitab - mittausdatan jalostaminen tiedoksi 3.4. - 26.4.2018

Jalosta dataa tiedoksi ja tee tuloksekkaita päätöksiä. MINITAB-ohjelmistolla muutat prosessitiedot kätevästi informaatioksi, jonka avulla voit kehittää prosessia. MINITAB toimii erinomaisesti Lean Six Sigma -projekteissa, joissa hyödynnetään paljon erilaisia tilastollisia menetelmiä. Koulutuksessa perehdyt MINITAB-käyttöliittymään ja sen tavallisimpiin analyysityökaluihin.
Koulutuksessa perehdytään MINITAB-käyttöliittymään ja sen tavallisimpiin analyysityökaluihin. Kestoltaan 4 x 4 tunnin koulutus on suunnattu kaikille Lean Six Sigma -menetelmiä hyödyntäville.

  • Karelia-ammattikorkeakoulu Wärtsilä-kampus, Karjalankatu 3, 80200 Joensuu
  • Lue lisää ja ilmoittaudu Meerkado-koulutusportaalissa 26.3.mennessä.

Lean Six Sigma Black Belt 17.1. - 17.9.2018

Lean Six Sigma Black Belt -koulutukset järjestämme yhteistyössä Quality Knowhow Karjalainen Oy:n kanssa. Black Belt -koulutus on interaktiivinen koulutus, jossa opit Lean Six Sigma DMAIC -menetelmän ja tarvittavien ohjelmien käytön oman kehitys-/parannusprojektin avulla käytännössä. Koulutus on suunnattu prosessien kehitystyöstä vastaaville esimiehille, asiantuntijoille ja johdolle teollisuudessa, palveluyrityksissä ja julkisella sektorilla.

Lean-työpajat

Työpajat tukevat Yellow Belt ja Green Belt -koulutuksia, joihin sisältyy oman organisaation kehittämistehtävä. Lean-työpajassa työstät omaa kehittämisprojektiasi ohjaajien tuella DMAIC-syklissä.

Työpajoissa ryhmäydyt muiden projektin parissa työskentelevien kanssa ja muodostatte yhteisen näkemyksen kehittämistyön suunnasta, tavoitteista ja menetelmistä. Vertaistuen sekä ohjaajien tuen avulla raivaatte etenemisen esteitä ja jaatte toimivia ratkaisumalleja toisillenne. Yhden työpajan kesto on 4 h.

MINITAB – mittausdatan jalostaminen tiedoksi

Koulutuksessa tutustut MINITAB-käyttöliittymään ja sen tavallisimpiin analyysityökaluihin sekä opit jalostamaan dataa tiedoksi tuloksekkaan päätöksenteon tueksi.

 

Jos et löydä sopivaa ajankohtaista koulutusta, räätälöimme koulutuksen sinulle tarpeesi mukaan. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.!

Asiantuntija- ja konsultaatiopalvelut

ryhmakuva netti

Lean-tiimimme tarjoaa koulutusten lisäksi konsultaatio- ja asiantuntija-apua Lean-menetelmien hyödyntämisessä.

Yhteystiedot

Harri Mikkonen
Palveluliiketoiminnan päällikkö
harri.mikkonen(at)karelia.fi
puh. 050 502 0402

Anne Prepula
Palveluliiketoiminnan koordinaattori
anne.prepula[at]karelia.fi
puh. 050 311 9167

palvelut[at]karelia.fi


>> Tutustu myös muuhun täydennyskoulutustarjontaamme.

>> Tarvitsetko Lean Six Sigma -menetelmien asiantuntijapalveluita? Lue lisää!