Finna

JOEL NELLI

THESEUS

Facebook

 

Kirjasto- ja tietopalvelut

Ajankohtaista

Aukioloaikapoikkeukset 

Liikuntailtapäivä 6.10.2015
avoinna klo 9 - 12

Itseopiskeluviikko (12. - 16.10.2015)
ma - pe avoinna klo 9 - 15

Asiakaspalvelu avataan klo 10 ja yläkerta klo 8.

---

Normaalit aukioloajat 31.8.2015 alkaen

ma - ti klo 9 - 18
ke - pe klo 9 - 16

Asiakaspalvelu avataan klo 10 ja yläkerta klo 8.

Lukusali on avoinna ma - pe klo 7 - 21.

Voit palauttaa lainojasi myös kirjaston ollessa suljettu: Palautusautomaatti sijaitsee Tikkarinteellä parkkipaikoille vievän pyörätien varrella (sijainti kartalla). Palautusautomaatti on hetkellisesti poissa käytöstä päivittäin klo 22:n ja 23:n välillä järjestelmän varmuuskopioinnin vuoksi.

E-kirjapalvelu Ellibs uudistui

Ellibs e-kirjapalvelu on uudistunut. Ellibsin kautta pääset lukemaan Karelian ostamia e-kirjoja. Ellibs löytyy Finnasta http://karelia.finna.fi -> kirjoita hakuun Ellibs tai osoitteesta https://www.ellibslibrary.com/karelia. Kirjojen lukeminen on mahdollista myös mobiililaitteilla.

Ellibsin uusi käyttöliittymä vaati käyttäjätilin luomisen: tilin luominen ja Ellibsin käyttö on Karelian opiskelijoille ja henkilökunnalle maksutonta. Tilin luominen on helppoa ja vie aikaa muutaman minuutin. Kirjojen tietoja voi kuitenkin hakea ilman käyttäjätiliä.

Uudessa Ellibsissä voi varata kirjoja, jos kirja on käytössä toisella lukijalla. Varaus on mahdollista tehdä kirjoihin, joiden tiedostomuoto on ePUB. Saat tiedon sähköpostitse, kun kirja on luettavissa Ellibsissä.

Ellibs-palvelun kaikki kirjat on edelleenkin suojattu kopioinnilta ja tulostamiselta, ja kustantajat määrittelevät kirjakohtaiset kopiointi- ja tulostusrajoitukset.

Uusi palvelu kirjastossa: MOT Proofing Englanti

MOT Proofing Englanti on englannin kielen tarkistusohjelma, joka löytää suuren osan englanninkielisen tekstin kielioppi- ja kirjoitusvirheistä ja antaa palautetta myös tyyliin liittyvistä seikoista. MOT Proofing Englanti on kehitetty englantia vieraana kielenä käyttäville kirjoittajille. MOT Proofing löytyy Finnasta.

Kirjaston kokoelmat Finnassa

Otimme kesällä käyttöön Finna-hakupalvelun.

Finnasta löydät kirjaston painetut kokoelmat ja verkkoaineistot. Finnassa voit myös uusia lainasi, varata lainassa olevia kirjoja sekä katsoa omat asiakastietosi.

Verkkoaineistoja pääset lukemaan myös kotikoneelta, kun kirjaudut Finnaan Karelian verkkotunnuksillasi.

Finna löytyy osoitteesta karelia.finna.fi.

Joel-tietokanta ja Nelli-portaali ovat edelleen käytössä toistaiseksi.

Lisätietoja kirjastosta tai osoitteesta karelia.finna.fi

Opiskelutilat kirjasto Pisarassa

Ryhmätyöhuoneet: Kirjaston 2. kerroksessa on opiskelijoiden käytössä yhteensä 3 ryhmätyöhuonetta. Varaukset tehdään tilan oven vieressä olevaan varauslistaan.

Atk-luokka (kirjaston 2. krs.) on käytettävissä silloin, kun luokassa ei ole opetusta.

Hiljaisen työskentelyn tilassa (kirjaston 1. krs.) on 4 tietokonetta ja 10 tietokoneetonta opiskelupistettä. Tila on tarkoitettu hiljaiseen työskentelyyn, lukemiseen tms., ei ryhmätöihin.

Lukusalista löytyvät kurssikirjojen lukusalikappaleet, 2 tietokonetta, skanneri ja tulostin. Tilassa on myös runsaasti tietokoneettomia opiskelupisteitä.

Tutustu kirjastoon pelaamalla!

Tietojenkäsittelyn opiskelija Antti-Jussi Juppo teki opinnäytetyönään kirjastolle jännittävän pelin, jossa opiskelija kohtaa erilaisia haasteita opinnäytetyötä tehdessään ja kirjastosta apua etsiessään - kaikista opiskelijan mahdollisesti kohtaamista vaaroista emme itsekään tienneet :)

Peli, sekä ohje sen asentamiseen ja pelaamiseen, löytyy tämän linkin takaa. Kuulisimme mielellämme, mitä pidit pelistä, joten palautetta voit lähettää joko palautelomakkeen kautta tai sähköpostitse osoitteeseen kirjasto(at)karelia.fi.

Kirjasto Facebookissa

Karelia-amk:n kirjasto Pisara löytyy myös Facebookista. Tiedotamme kirjaston aukioloajoista, tapahtumista ym. ainoastaan nettisivuillamme sekä Facebookissa.