SciFest 2017 tarjoaa ohjelmaa myös ”entisille” koululaisille
– Yrittäjyys ja innovaatiot vahvasti mukana festivaalilla


Uudet yritysideat ja Marsin asuttaminen ovat päällimmäisenä mielessä, kun Joensuu Areenan yläkerran valtaa Draft- ja Epic Challenge -tiimien showroom torstaina ja perjantaina 11.–12.5. SciFest-festivaalilla. Showroom tarjoaa laajan kattauksen kokeilukulttuuria ja toivottaa kaikki kokeiluista, yrittäjyydestä ja innovaatioista kiinnostuneet tervetulleiksi tutustumaan tiimien toimintaan ja saavutuksiin.

Draft-tiimien showroom huipentaa kokeilukulttuurikevään

SciFest-festivaalilla esittäytyvät Draft-tiimit ovat mukana Karelia-ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston yhteisessä Draft-ohjelmassa, jossa tiimit saavat rahoitusta innovatiivisten liikeideoiden testaamiseen. Karelia-ammattikorkeakoulu osallistui tänä vuonna Draft-ideakilpailulla valtakunnalliseen Kokeileva Suomi -kiertueeseen, ja tiimien showroom huipentaa upean kokeilukulttuurikevään. Etelän tuulahduksen showroomiin tuo perjantaina festivaalin vieraaksi saapuva valtioneuvoston kanslian Kaisa Lähteenmäki-Smith. Hän edistää tutkimus- ja kokeilutiedon käyttöä päätöksenteossa ja pitää iltapäivällä aiheesta oman asiantuntijapuheenvuoronsa.

Epic Challenge -tiimit houkuttelevat paikalle astronautteja

Showroomin Epic Challenge -tiimit ovat osa Pohjois-Karjalan oppilaitosten Epic Challenge -ohjelmaa, jossa ratkotaan Marsin asuttamiseen liittyviä eeppisiä haasteita yhteistyössä Yhdysvaltain avaruus- ja ilmailuhallinto NASAn asiantuntijoiden kanssa. Eipä siis ihme, että torstaina ja perjantaina Areenalla voi törmätä aitoihin astronautteihin, jotka käyvät tervehtimässä tiimejä ja pitävät myös omat puheenvuoronsa Areenan päälavalla perjantaina.

12.5. on yrittäjyyden superpäivä

SciFest-perjantai 12.5. on oikea yrittäjyyden superpäivä, sillä päivän aikana julkistetaan Tuottava idea -kilpailun Pohjois-Suomen ja Itä-Suomen alueiden voittaja. Lisäksi paljastetaan kevään uudet Draft-tiimit, jotka pääsevät kehittämään ideoitansa Draft-rahoituksen tuella seuraavan kahdeksan kuukauden aikana.

 

SciFest® on Joensuun Tiedeseura ry:n ja Itä-Suomen yliopiston järjestämä kaikille avoin tiede- ja teknologiafestivaali, joka järjestetään vuosittain Joensuussa. Tänä vuonna ovet ovat avoinna torstaina 11.5. klo 9–17 ja perjantaina 12.5. klo 9–16.


Lisätiedot:

http://www.scifest.fi/

http://www.draftprogram.com/fi/

http://www.epicchallengejoensuu.com/

http://kokeilevasuomi.fi/kokeileva-suomi-kiertue