Innovaatiotoiminta ja yrittäjyys

Ammattikorkeakoulu voi rahoittaa opiskelijoiden tai henkilökunnan innovatiivisten tuote-, palvelu- ja liikeideoiden toteuttamista jopa 5000 € per idea. Tämän lisäksi ammattikorkeakoululla on muita kaikille opiskelijoille ja henkilökunnan edustajille avoimia yrittäjyyteen ja innovaatiotoimintaan liittyviä palveluita.

Innovaatiotoiminnassa tehdään yhteistyötä paikallisten ja kansainvälisten organisaatioiden kanssa. Syksyllä 2015 aloitetussa Epic Challenge -hankkeessa Karelia-amk tekee yhteistyötä NASA:n kanssa. Tarjoamme myös innovaatiopalveluja yrityksille ja organisaatioille.

Draft - valmennusohjelma

Ammattikorkeakoulu tarjoaa kaikille opiskelijoille tai henkilökunnan edustajille mahdollisuuden hakea mukaan Draft-valmennusohjelmaan. Ohjelmassa tiimit kehittävät 12 kuukauden ajan oman innovatiivisten tuote-, ja palveluidean myyntivalmiiksi tuotteeksi. Ammattikorkeakoulu voi tapauskohtaisesti myös rahoittaa ideoiden toteuttamista.

Draftin sivut

Epic Challenge

Itä-Suomen yliopisto, Karelia-ammattikorkeakoulu, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä ja Joensuun normaalikoulu ovat aloittaneet yhteistyön Yhdysvaltain avaruus- ja ilmailuhallinto NASA:n kanssa. Oppilaitosten opiskelijoista koottu ryhmä ratkoo lukuvuoden 2015-2016 aikana opiskelijat ratkovat Marsin asuttamiseen liittyviä eeppisiä haasteita yhdessä NASA:n kanssa. Työssä hyödynnetään NASA:n käyttämiä innovaatiomenetelmiä (Innovative Concept and Engineering Design - ICED). Samalla opiskelijat suorittavat yhteensä 15 opintopisteen arvosta opintoja. Oppiminen ja työskentely toteutetaan paikallisryhmässä Joensuussa, yhteys NASA:an ja NASA:n asiantuntijoihin tapahtuu etänä. Opiskelijaryhmien tueksi sekä kaikkien muiden Marsin asuttamisesta kiinnostuneiden yhteentuojaksi on perustettu vapaaehtoisuuteen ja harrastuneisuuteen perustuva kehittäjäyhteisö Survival Systems Joensuu.

Epic Challengen sivut

Survival Systems Facebookissa

Innovation Month® - Innovaatiokuukausi®

Innovation Month® on kansallisesti palkittu intensiivinen yrittäjyysvalmiuksia ja innovaatiokykyä kehittävä kurssi. Kurssin käyneet ovat olleet mukana perustamassa lähes 20 eri yritystä.

Innovation Month Facebookissa

 

Innovaatiotoiminnan yhteystiedot