Draft goes Kokeileva Suomi: ideakilpailun parhaat raadin arvioitavaksi

 

Kokeileva Suomi -aluetapahtuma Draft goes Kokeileva Suomi järjestetään Joensuun Tiedepuistolla torstaina 26.1.2017. Innovatiivisia yritysideoita etsivä raati valitsee esikarsituista hakijoista parhaat Karelia-ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston yhteiseen Draft-ohjelmaan. Hyväksytyt tiimit saavat parhaimmillaan 4 000 euroa mikrorahoitusta liikeideansa testaamiseen tai yhteiskunnallisen kokeilun toteuttamiseen. Tapahtuma on osa valtakunnallista Kokeileva Suomi -kiertuetta.

Aiempien hakukierrosten perusteella luvassa on jälleen mielenkiintoisia liikeideoita. Ohjelmassa on kehitetty mm. digitaalisia välineitä itsehoidon tueksi, ympäristöystävällisiä rullalautoja, lihapiirakoita, ranta- ja uima-asuja sekä järjestelmää kasvien kasvuolosuhteiden säätelyyn.

Draft-ohjelma antaa kehittämisrahoitusta vuosittain noin 24 tiimille. Ohjelma on suunniteltu opiskelijoille, tutkijoille, opettajille ja professoreille. Työ tehdään opiskelun tai työn ohessa. Byrokratia on minimoitu – osallistuminen ei edellytä lomakkeita eikä raportteja. Ohjelmaan hyväksytään tiimejä, joissa vähintään yksi jäsen on Karelia-ammattikorkeakoulun tai Itä-Suomen yliopiston opiskelija tai henkilökunnan edustaja.

Syksystä 2012 alkaen on järjestetty seitsemän Draft-hakua. Mukana on ollut 414 henkilöä. Rahoitusta on saanut 65 tiimiä, jotka ovat keränneet yksityistä jatkorahoitusta 1 150 000 euroa. Ohjelmaa rahoittavat Karelia-ammattikorkeakoulun lisäksi Itä-Suomen yliopisto, William ja Ester Otsakorven Säätiö sekä Pohjois-Karjalan Osuuskauppa PKO.

Draft goes Kokeileva Suomi on osa valtakunnallista Kokeileva Suomi -kiertuetta, joka toteutetaan ammattikorkeakoulujen, Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n ja valtioneuvoston kanslian yhteistyönä. Kiertue koostuu 19 tilaisuudesta kaikissa Suomen maakunnissa.