Karelia-ammattikorkeakouluun 4969 hakemusta korkeakoulujen yhteishaussa

 

Karelia-ammattikorkeakouluun tuli 5.4.2017 päättyneessä korkeakoulujen yhteishaussa yhteensä 4969 hakemusta. Karelia-ammattikorkeakoulun ensisijaiseksi hakukohteekseen valitsi 1631 hakijaa. Eniten hakijoita kiinnosti edellisvuosien tapaan sosiaali- ja terveysalan koulutukset. Hakijoita kiinnosti aikaisempaa enemmän myös kone- ja rakennustekniikan koulutukset. Ylemmistä amk-tutkinnoista suosituin oli sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen koulutus.

Karelia-ammattikorkeakoulussa oli tänä keväänä haussa kaikkiaan 790 aloituspaikkaa 19 koulutuksessa, joista viisi oli ylempään amk-tutkintoon johtavaa koulutusta. Kaiken kaikkiaan olemme tyytyväisiä hakutulokseen, koska ensisijaisten hakijoiden määrä pysyi lähes samana viime vuoteen verrattuna. Erityisen ilahduttavaa oli tekniikan hakijamäärän kasvu, kertoo rehtori Petri Raivo.

Kaikkiin koulutuksiin järjestetään valintakokeet touko-kesäkuun vaihteessa. Hakijoiden kannattaa huomioida, että tänä keväänä kaikkiin amk-tutkintokoulutuksen valintakokeisiin ei enää lähetetä valintakoekutsuja, vaan hakijoiden tulee itse tarkistaa valintakokeen ajankohta ja paikka korkeakoulujen www-sivuilta. Opiskelijavalintojen tulokset julkaistaan viimeistään 30.6.2017. Opinnot alkavat elokuussa 2017.