Sirkkalan energiapuiston avajaiset pidetään keskiviikkona 24.5.2017

 

Karelia-ammattikorkeakoulun Sirkkalan Energiapuiston avajaiset pidetään keskiviikkona 24.5.2017 klo 15.00, osoite Sirkkalantie 12 A 2, 80100 Joensuu.

Sirkkalan Energiapuisto on biotalouden kehitys- ja oppimisympäristö, jossa demonstroidaan kiinteistöjen mahdollisuuksia tuottaa uusiutuvaa lämpö- ja sähköenergiaa omavaraisesti osana isompia lämpö- ja sähköverkkoja. Energiapuisto toimii testaus- ja kehityspaikkana uusille uusiutuvan energian tekniikoille ja sovelluksille. Energiapuisto keskittyy testaamaan ja kehittämään monipuolisia kiinteistö kokoluokan hybridienergiajärjestelmiä, tuottaen arvokasta avointa ja riippumatonta tietoa laitteistojen toiminnasta ja tehokkuudesta

Energiapuistossa energiaa tuotetaan mm. Sirkkalan koulukiinteistön tarpeisiin:

  • Lukuisilla erityyppisillä aurinkokeräimillä ja –paneeleilla,
  • Innovatiivisilla hake- ja pellettiratkaisuilla,
  • Hakkeella toimivalla mikrokokoluokan CHP –laitteistolla.

Energiapuistosta löytyy monipuolinen energiantuotannon ja polttoaineiden analyysi- ja mittalaitevalikoima, mm. savukaasu- ja hiukkasanalysointiin, sekä erilaisia biopolttoaineiden käsittelylaitteistoja.

Sirkkalan Energiapuisto on tarkoitettu myös ulkopuolisten tahojen, mm. yritysten, hyödynnettäväksi. Tilat mahdollistavat uusien innovaatioiden käyttötestausta ja kehitystyötä yhteistyössä Karelia-amk:n asiantuntijoiden kanssa. Käytössä oleva CHP -laitos tarjoaa ympäristön, jossa voidaan testata ja kehittää kokonaisvaltaisesti metsähakkeeseen perustuvaa energian tuotantoa, aina puupolttoaineen laadusta lähtien. Yhteistyö räätälöidään aina tarpeiden mukaan tapauskohtaisesti.

Tervetuloa Sirkkalan Energiapuistoon tutustumaan paikallisten yritystemme innovatiivisiin energiantuontaratkaisuihin!

Lisätietoja: kehittämisasiantuntija Ville Kuittinen, puh. 050 532 6131.