Yhteistyö Kiinan kanssa tukee ikäihmisten hyvinvointia – Seminaari kokoaa kahden vuoden valmennusohjelman tulokset

 

Karelia-ammattikorkeakoulu ja Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto järjestävät yhteistyössä kansainvälistymistä, Kiinan-kauppaa ja ikääntyvien hyvinvointia käsittelevän seminaarin. Kiikarissa Kiina – yhteisenä tavoitteena Active Ageing järjestetään Joensuun Kimmelissä 7.11.2017 klo 13–16. Seminaarin teemana ovat Kiinan ja Suomen välisen kaupallisen yhteistyön näkymät Pohjois-Karjalassa. Seminaari on samalla kaksivuotisen Further East from the East (FEFE) -hankkeen päätöstilaisuus.

Tilaisuudessa pääsevät ääneen pohjoiskarjalaiset FEFE-hankkeen kumppani- ja yhteistyöyritykset. Kokemuksistaan Kiinan markkinoilla kertovat Karelia Expertin Anna Härkönen, Domi Internationalin Jessie Chen sekä Ääniavara Oy:n Maija-Riitta Hirvonen. Asiantuntijapuheenvuoron kansainvälistymisestä pitää sosiaalisen myyntityön valmentaja ja digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Sani Leino.

Kaksivuotinen FEFE-hanke on tukenut pohjoiskarjalaisia yrityksiä kansainvälistymisessä ja ikääntyvien hyvinvointia edistävien verkostojen luomisessa Suomessa ja Kiinassa. FEFEn tarjoamaan valmennusohjelmaan on osallistunut 21 yritystä.

– Mukana olevat yritykset edustavat hyvin erilaisia aloja matkailu- ja ohjelmistoalalta hoito-, hoiva- ja terapiapalveluihin. Kaikille on yhteistä se, että niiden toiminta liittyy jollain tavalla ikääntyvien hyvinvointiin, kertoo FEFE-hankkeen projektipäällikkö Päivi Franssila.

Yritykset ovat saaneet valmennusta mm. monialaisissa työpajoissa, seminaareissa ja Kiinan-matkoilla. Kukin organisaatio on määritellyt haluamansa valmennusohjelman laajuuden itse.