Suomalaisia yrityksiä kaivataan YK-kilpailutuksiin

 

Karelia-ammattikorkeakoulun Finpetra-hanke järjestää maksuttoman YK-kilpailutukset yritysten mahdollisuutena –koulutuksen tiistaina 23.1.2018 klo 12 – 16 Wärtsilä-kampuksella (Karjalankatu 3, Joensuu). Koulutuksessa käydään läpi eri YK:n organisaatiot ja tarpeet, sekä mahdollisuudet yrityksille. Koulutuksessa kuullaan myös ajankohtaiset terveiset Jordanian YK:n toimistolta. Yrityksillä on mahdollisuus täyttää tietonsa jo paikan päällä maksuttomaan YK:n hankintaportaaliin (UN Global Marketplace). Pääkouluttajana toimii Terhi Rasmussen, Business Finland:in YK-asiantuntija, joka saapuu Joensuuhun Kööpenhaminasta.

YK:n ja sen organisaatioiden tarjouskilpailuissa liikkuu rahaa vuositasolla miljardeja euroja ja suomalaisten yritysten osuus niistä on ollut toistaiseksi häviävän pieni. Maailmalla on kysyntää erityyppisille tuotteille ja palveluille, esimerkkeinä kestävän kehityksen toimialat, rakennus- ja majoitusratkaisut, logistiikka, terveysalan tuotteet ja digitaaliset ratkaisut. Myös koulutus- ja konsulttipalveluita kilpailutetaan paljon. Toisin kuin luullaan, hinta ei ole YK:n kilpailutuksissa ratkaisevin tekijä, vaan tärkeämpänä pidetään laatu- ja toimituskriteerien täyttymistä. YK on myös kehittänyt hankintaprosessejaan ja luonut laatukriteeristön läpäisseille toimittajille yksinkertaisen ja helpon suoraostoportaalin.

Karelia-ammattikorkeakoulun Finpetra-hankkeen tavoitteena on parantaa pohjoiskarjalaisten yritysten osaamista ja valmiuksia liiketoimintaan haavoittuvilla ja kriisialueilla esimerkkialueena Jordania ja laajemmin Lähi-itä. Hankkeen kohderyhmänä ovat erityisesti pohjoiskarjalaiset pk-yritykset sekä suuremmat vientiyritykset vähähiiliseen teknologiaan ja osaamiseen sekä kiertotalouteen liittyvillä toimialoilla.

Lisätietoja ja koulutuksen ohjelma