Pohjoiskarjalaiset yritykset valloittavat Lähi-idän markkinoita Jordanian kautta

 

Neljäntoista suomalaisen yrityksen delegaatio matkustaa vientimatkalle Jordaniaan 6. - 12.5.2018. Matkan tavoitteena on avata konkreettista liiketoimintaa alueelle. Matkan järjestävät yhteistyössä Karelia-ammattikorkeakoulun Finpetra-hanke sekä Business Finlandin Kehittyvät Markkinat -ohjelma.

Pohjoiskarjalaisia yrityksiä on matkalla mukana viisi. Yhteistyökumppaneita ja vientiä haetaan mm. ict- ja terveysteknologian -, ympäristöalan insinööripalveluiden -, luonnonvarojen hallinnan sekä pehmopaperituotannon yrityksille. Viikon ohjelma koostuu räätälöidyistä yritysneuvotteluista sekä yhteisistä seminaareista suomalaisten ja jordanialaisten keskeisten toimijoiden välillä. Jordanian eri ministeriöt ja korkeakoulut ovat myös ohjelmassa mukana.

Karelia-ammattikorkeakoulun Lähi-idän vientiä edistävä Finpetra-hanke jatkuu vuoden 2019 loppupuolelle. Yritykset, jotka etsivät yhteistyökumppaneita etenkin Jordanian kautta Lähi-itään, voivat siihen asti liittyä mukaan hankkeeseen. Esimerkiksi Syyrian pakolaistilanteen kautta syntyneet tarpeet uusiin ratkaisuihin ja teknologioihin Jordaniassa ovat merkittävä mahdollisuus suomalaisille yrityksille. Vuonna 2017 EU-maista Suomen vienti Jordaniaan oli pienin, alle 1% , kun vastaavasti Saksan osuus oli yli 18%. Suomalaisten yritysten näkyvyyttä ja verkostoitumista alueella halutaan merkittävästi lisätä.

Tiedotusvälineillä on mahdollisuus tulla tapaamaan matkalle osallistuvia pohjoiskarjalaisia yrityksiä torstaina 3.5.2018 kello 13.30 Karelia-ammattikorkeakoulun Tikkarinne-kampukselle (Tikkarinne 9, ravintola Solinan kabinetti E126). Yhteydenotot haastatteluihin liittyen pyydetään lähettämään mahdollisimman pian, projektiasiantuntija Janita Ylitalo, puh. 050 330 6704, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

projektiasiantuntija Janita Ylitalo, puh. 050 330 6704, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

http://finpetra.karelia.fi/