Digi­vi­sio 2030 ja Digi­pe­da­go­gii­kan tuki

Digi­vi­sio 2030 -hank­keessa on lähdetty aktii­vi­sesti kehit­tä­mään digi­pe­da­go­gii­kan tukea ja valta­kun­nal­lista yhteistä näkymää. Työs­ken­te­lyn pohjaksi hank­keessa on tuotettu esisel­vi­tyk­siä. Näissä on tuotettu näkymää siitä, millaista digi­pe­da­go­gista tukea ja osaa­mista meillä on jo tällä hetkellä, missä mennään kansain­vä­li­sesti ja mitä meiltä vielä puuttuu.

Esisel­vi­tys­ten pohjalta vuoden 2022 aikana on saatu useita opet­ta­jille suun­nat­tuja koulu­tuk­sia eli Digi­pe­da­go­gii­kan studioita ja nämä jatku­vat myös tule­vina vuosina. Vaikka digi­pe­da­go­gi­sen työpa­ke­tin tuotok­set suun­na­taan nyt entistä voimak­kaam­min jatku­van oppi­mi­sen pilot­tei­hin ja alus­taan, niin näistä koulu­tuk­sista hyöty­vät kaikki opet­ta­jat ja tuki­hen­ki­löt riip­pu­matta siitä, työs­ken­te­le­vätkö he jatku­van oppi­mi­sen sektorilla.

Näitä Digi­pe­da­go­gii­kan studioi­den tallen­teita kannat­taa katsoa ja osal­lis­tua tule­viin studioihin!

Vuoden 2023 aikana tulee tarjon­taan opin­to­ko­ko­nai­suuk­sia liit­tyen oppi­mi­sen uudel­leen muotoi­luun sekä yhtei­söl­li­syy­teen ja vuoro­vai­ku­tuk­seen. Ole siis kuulolla ja seuraa näitä Digi­vi­sion sivuja.
Sivun yläreu­nassa on Osal­listu-palkki, josta pääset tutus­tu­maan sekä tule­viin että tallen­net­tui­hin tapah­tu­miin ja koulu­tuk­siin, raport­tei­hin ja selvityksiin.

Digi­pe­da­go­giikka työpa­ke­tin vastuu­hen­ki­löt
Maarit Igna­tius, moni­muo­to­pe­da­go­gii­kan suun­nit­te­lija
Minna Rokkila, opetusteknologia-asiantuntija