Phillips-Medisize luottaa Karelia-amk:n Lean & Six Sigma -koulutuksiin

Phillips-Medisize on kansainvälinen lääketeollisuuden sopimusvalmistaja, jonka pääkonttori sijaitsee Yhdysvalloissa. Yhdysvaltojen lisäksi toimipisteitä on Meksikossa, Hollannissa, Kiinassa, Irlannissa, Sveitsissä, Tšekin tasavallassa ja Suomessa.

Suomen tehtailla Kontiolahdella työskentelee noin 380 henkilöä. Pääosa liikevaihdosta muodostuu lääkkeiden annostelussa käytettävien laitteiden valmistuksesta. Tuotanto on pitkälti automatisoitua ja laadun sekä tuotantoprosessin hallinta on kaiken a ja o.

Phillips-Medisizen toiminta on kasvanut merkittävästi viime vuosina. Tänä keväänä Kontiolahdella todettiin tarve tutustuttaa kerralla suurempi määrä työntekijöitä Leanin ja Six Sigman periaatteiden saloihin. Kouluttajaksi valikoitui Karelia-ammattikorkeakoulu aiempien hyvien kokemusten perusteella.

Koulutettavia on noin 50, ja heidän kanssaan käydään neljän tapaamiskerran aikana läpi Leanin ja Six Sigman perusteet. Koulutukseen osallistuvat työskentelevät monissa eri tehtävissä. Edustettuina ovat mm. tuotanto, laadunhallinta, projektit ja tekninen mittaus.

– Kaikilla työntekijöillä tehtävästä riippumatta pitäisi olla perusymmärrys työkaluista esimerkiksi Yellow Belt -koulutuksen kautta, kertoo Phillips-Medisizen Program Manager Perttu Huovinen.

Pettu_Huovinen

Perttu Huovinen, Program Manager, Phillips-Medisize

Perusteista edetään tarkempaan Leanin ja Six Sigman käsittelyyn ensi syksynä, kun kolme työntekijää jatkaa Karelia-ammattikorkeakoulun Green Belt -koulutukseen.

Lean ja Six Sigma -koulutuksista on Huovisen mukaan monenlaista hyötyä. Koulutuksista saa mm. eväät laadun ja prosessien järjestelmälliselle kehittämiselle sekä ymmärryksen siitä, miksi jatkuva kehittäminen on tärkeää.

– Sopimusvalmistuksessa kuten muillakin toimialoilla pitää juosta kovaa, jotta pysytään paikallaan. Jos joku päivä ollaan tyytyväisiä ja lopetetaan kehittäminen, sillä hetkellä toiminta rupeaa taantumaan ja kilpailijat juoksevat ohi vasemmalta ja oikealta, Huovinen kuvailee.

Yhteistyö Karelia-ammattikorkeakoulun kanssa on sujunut mallikkaasti.

– Koulutus on ammattitaitoista ja joustavaa, Karelia-amk:ssa kuunnellaan yritysten tarpeet tarkalla korvalla. Se on hieno asia ja sen takia teemme mielellämme yhteistyötä, Huovinen kiittelee.

Kirsi Taskinen
Karelia-ammattikorkeakoulu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *