Work Smart -hanke palkitsi yhteistyökumppaneita kuluneesta vuodesta

kuva1-pieni

Work Smart -hankkeen jouluaamiaisella maanantaina 12.12.2016 Karelia-amk:n Wärtsilä-kampuksella nautittiin tarjoiluista ja verkostoiduttiin yli yritys- toimiala- ja oppilaitosrajojen. Tilaisuudella haluttiin kiittää kaikkia Work Smart -toimintaan osallistuneita. Mukana oli sekä työelämän että Karelia-ammattikorkeakoulun ja Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän edustajia.

Osallistujamäärä on ylittänyt odotukset

Work Smart -hanke on järjestänyt kuluneiden kahden vuoden aikana eri toimialoille useita verkostoitumistilaisuuksia, joissa työelämän edustajat sekä Karelia-amk:n ja PKKY:n opiskelijat ovat kohdanneet, harjoitelleet rekrytointitilanteita sekä keskustelleet työnhausta, yritysten rekrytointitarpeista ja työelämän vaatimuksista. Palaute verkostoitumistilaisuuksista on ollut erittäin myönteistä, innostunutta ja jatkoon kannustavaa.

Tarkkoja lukumääriä osallistujista kertoivat Work Smart -hankkeen projektipäällikkö Marja-Liisa Ruotsalainen ja hankeasiantuntija Hanne Husso. Työpajoja on järjestetty hankkeen aikana yhteensä 151 kappaletta. Opiskelijoita on ollut mukana 1385 ja opettajia 119. Työelämän edustajia on lähtenyt mukaan toimintaan yhteensä 167.

Work Smart valitsi vuoden opettajat ja työelämän edustajat

Jouluaamiaisella julkistettiin ja palkittiin erittäin ansioituneet Work Smart -yhteistyökumppanit. Vuoden Work Smart -opettajaksi valittiin Karelia-ammattikorkeakoulusta Tiina Simonen, joka toimii media-alan opiskelijoiden opinto-ohjaajana ja on lähtenyt aktiivisesti mukaan Work Smart -työpajoihin. PKKY:n vuoden Work Smart -opettajaksi valittiin Pohjois-Karjalan aikuisopiston Eeva-Liisa Metsäluoto, joka luotsaa mm. koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkintoa suorittavia. Hänen kanssaan on järjestetty jo kolme verkostoitumistyöpajaa erittäin hyvin tuloksin. Viimeisimmästä 12 osallistujan työpajasta puolet on jo työllistynyt.

Hanne Husso, Marja-Liisa Ruotsalainen ja Tiina Simonen

Hanne Husso, Marja-Liisa Ruotsalainen ja Tiina Simonen

Work Smart -työpajat eivät toimisi ilman työelämän edustajia. Vuoden työelämän edustajaksi valittiin Karelia-amk:n kanssa yhteistyötä tehnyt Mainostoimisto Fabrik Oy:n Perttu Kouvalainen, joka on käynyt useissa eri alojen verkostoitumistyöpajoissa sparraamassa opiskelijoita. PKKY:n yhteistyökumppaneista palkittiin Suomen Muuttofirma Oy:n Matti Turunen, joka on myös erittäin aktiivinen Work Smart -toimija. Hän tuli mm. tutustumaan opetukseen ja eri alojen työpajoihin, kutsui opiskelijat vierailulle yritykseen ja antoi työnhakuvinkkejä testihaastatteluiden perusteella.

Palautetta viime vuodesta

Jouluaamiaisen osallistujat kertoivat omia kokemuksiaan ja tuntemuksiaan Work Smart -työpajojen toimivuudesta. Karelia-ammattikorkeakoulussa opinto-ohjaajat ovat pitäneet erityisesti opoille suunnatusta materiaalipaketista ja siitä, että työpajat tarjoavat mahdollisuuden verkostoitumiseen. Kiivaassa opiskelutahdissa omaa työllistymistä ei välttämättä tule miettineeksi tarpeeksi ajoissa, joten opiskelijoille on hyötyä Work Smartin kaltaisesta herätyksestä tärkeään aiheeseen.

kuva3-pieni

LVI-Myllerin Jari Leskinen kokee, että Work Smart -työpajat ovat toimivia, koska ne lähentävät työelämää ja oppilaitoksia. Pohjois-Karjalan ammattiopiston Aira Lintunen näkee työpajat hyvänä mahdollisuutena nuorille kohdata työelämän edustaja ja harjoitella käytännössä, miten pitäisi kertoa itsestään. Work Smart saattaa olla monelle ensimmäinen kontakti tulevaan työnantajaan.

Opteamin Johanna Karjunen on tyytyväinen syksyn matkailun työelämäpäivän antiin, kun opiskelijoita oli paikalla runsaasti. Työpajoista on hänen mukaansa hyötyä alalla, jolla on pulaa työntekijöistä. Samoilla linjoilla oli CGI:n Tommi Kovalainen, joka kertoi, että CGI aikoo rekrytoida lukuisia työntekijöitä seuraavan vuoden aikana. Hän näkee Work Smart -verkostoitumispajat hyvänä mahdollisuutena tuoda yritystä esiin ja tunnetuksi nuorten keskuudessa.

Karelia-amk:n suomen kielen ja viestinnän opettaja Kaisa Juvosta on ilahduttanut myös se, että verkostoitumispajat tukevat viestinnän opetusta ja ovat kirkastaneet opiskelijoille sitä, miten tärkeitä ovat vuorovaikutus- ja viestintätaidot verkostoitumisessa ja työnhaussa.

Kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille palautteesta ja koko Work Smart -vuodesta. Ensi vuonna jatketaan.

Lue lisää Work Smart -hankkeesta: https://kyvyt.fi/user/worksmart/work-smart

Kirsi Taskinen
Karelia-ammattikorkeakoulu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *