Osuuskuntakoulutuksia järjestettiin yhteistyössä syksyn 2016 aikana

yleiso_fb

Karelia-ammattikorkeakoulun ja Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän yhteinen KYKY-hanke (Kompetenssiperustainen yrittäjyys) teki syksyn 2016 aikana tiivistä yhteistyötä mm. Joensuun seudun kehittämisyhtiö Josek Oy:n sekä Pohjois-Karjalan TE-palvelujen kanssa. Yhteistyössä järjestettiin osuuskuntatoiminnan koulutuspäiviä teemoilla ”Tee tulevaisuutesi – yhteistyössä osuuskunnassa” ja ”Yhteisöllisyys euroiksi – mitä se tuo ja mitä se vie?”.

Koulutuspäivät suunniteltiin käytännönläheiseksi ja vastaamaan osuuskuntatoimijoiden todellisia tarpeita. Tilaisuuksien asiantuntijoita olivat mm. Josekin yritysneuvonnan johtaja Risto Ravattinen, Tampereen seudun osuustoimintakeskuksen Ulla Leppänen sekä TE-palvelujen Jarmo Valtonen.

Luentojen lisäksi järjestettiin työpajoja, joista osallistujat saivat konkreettista oppia osuuskunnan perustamisesta, talousasioista, johtamisesta sekä myynnistä ja markkinoinnista. Opiskelijoille suunnatussa työpajassa käytiin läpi jokaisen osallistujan tilanne ja keskusteltiin tiiviisti mm. siitä, miten osuuskuntatoiminta lähtee liikkeelle ja millainen on se oikeanlainen porukka, jonka kanssa osuuskuntaa kannattaa lähteä perustamaan.

Koulutuspäiviin kuului paljon painavaa asiaa, mutta myös sopivasti piristäviä ohjelmanumeroita. Tyytyväisiä kommentteja tuli usealta taholta ja tyytyväisiä olivat myös järjestäjät sekä vierailevat asiantuntijat:

”Hirveän innostavaa oli olla opettamassa. Oli ihanaa, että aamulla oli lähemmäs sata ihmistä paikalla ja työpajoissa tuli todella kiinnostavia kysymyksiä, kun ihmiset ovat perustamassa osuuskuntia ja asiat askarruttaa. On kiva olla kouluttamassa yleisöä, jota kiinnostaa.” Ulla Leppänen, Tampereen seudun osuustoimintakeskus

”Yllätyimme siitä, että tulijoita oli näin valtavan paljon. On ollut mielettömän hauskaa olla tekemässä tätä päivää.” Mari Karjalainen, KYKY-hanke

”Oli oikein hyvä päivä kokonaisuutena. Työpajan pito oli mukava kokemus, tosi hyvin ihmiset olivat läsnä ja mukana. Verkottumista tapahtui hienosti ja toisistakin työpajoista saatuja vastauksia jaettiin osallistujien kesken.” Tuomo Roivas, Josek Oy

Lue lisää osuuskuntakoulutuksista ja KYKY-hankkeesta: http://kyky.karelia.fi/

Kirsi Taskinen
Karelia-ammattikorkeakoulu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *