Innovaatioseteli johti Juuan Yrittäjien ja Karelia-ammattikorkeakoulun yhteistyösopimukseen

Karelia-amk:n Harri Mikkonen sekä Juuan Yrittäjien Arja Lehikoinen ja Seppo Hernesniemi hiovat yhteistyösuunnitelmia. Kuva: Pasi Karjalainen

Yhteistyösopimus Juuan Yrittäjät ry:n ja Karelia-ammattikorkeakoulun välillä tuo Juuan yrityksille uusia mahdollisuuksia kehittää toimintaansa, hankkia asiantuntijapalveluita ja rekrytoida opiskelijoita.

– Meillä on positiivisia odotuksia yhteistyöstä ja toivomme lämpimästi, että saamme Karelia-ammattikorkeakoulun tietotaitoa, osaamista ja kanavia hyödynnettyä meidän yrittäjien arkipäiväisessä toiminnassa, toteaa Juuan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja ja VS Turva-aidat Oy:n toimitusjohtaja Seppo Hernesniemi.

Tiivis yhteistyö käynnistyi jo viime vuoden puolella Tekesin lanseeraaman innovaatiosetelin myötä. Setelin tarjoama 6200 euron tuki asiantuntijapalveluiden hankintaan on otettu innolla vastaan.

– Innovaatiosetelin käyttö on ollut Juuassa erittäin vilkaista ja setelin kautta tulee moneen yritykseen kehittämistukea, Hernesniemi iloitsee.

Karelia-ammattikorkeakoulun palveluliiketoiminnan päällikkö Harri Mikkonen on käynyt viime kuukausina aktiivisesti juukalaisissa yrityksissä kertomassa innovaatiosetelin mahdollisuuksista.

– Kun vaan kutsu on käynyt, niin Harri on tullut. Pidän sitä erittäin hyvänä asiana, kiittelee Juuan Yrittäjät ry:n hallituksen jäsen ja Tulikivi Oyj:n henkilöstöpäällikkö Arja Lehikoinen.

Kehityshankkeista konkreettisia palveluja

Yhteistyösopimus Juuan Yrittäjien kanssa on Karelia-ammattikorkeakoululle ensimmäinen suoraan yrittäjien paikallisjärjestön kanssa solmittu sopimus.

– Näin pääsemme lähemmäksi alueen yrityksiä, Mikkonen toteaa tyytyväisenä.

– Pyrimme tuomaan Karelian yrityspalveluja sekä kehitystoimintaa tunnetuksi maakunnassa, jotta yritykset voisivat hyötyä esimerkiksi yhteistyöstä tutkimus- ja kehityshankkeiden kanssa, hän valaisee sopimuksen tavoitteita.

Kareliassa on käynnissä useita hankkeita, joihin etsitään yhteistyökumppaneita. Hankkeiden kautta yrityksille tarjotaan palveluita esimerkiksi energiatehokkuuden edistämisessä, uusiutuvan energian käyttöönotossa ja kansainvälistymisessä. Yhteistyössä kehitetään myös mm. palvelurobotiikan liiketoimintamahdollisuuksia sekä digitalisaatiota niin sosiaali- ja terveysalalla kuin ICT-alan, rakentamisen ja kiinteistöalan toimijoiden kesken.

Hernesniemen omalla yrityksellä on tälläkin hetkellä käynnissä konkreettinen kehityshanke Karelian kanssa.

– Kokeilemme tehostaa ja optimoida varastojamme ja varastovirtaa sekä nopeuttaa materiaalin käsittelyä.

Opiskelijoita työharjoitteluun ja kesätöihin

Yrityspalveluiden ja tutkimus- ja kehitystoiminnan lisäksi tuore yhteistyösopimus ottaa huomion opiskelijat.

– Pyrimme saamaan harjoittelijoita, kesätyöntekijöitä ja opinnäytetyöntekijöitä juukalaisiin yrityksiin, Lehikoinen kaavailee.

Tulikivellä on aiempaa kokemusta harjoittelijoista ja opinnäytetyön tekijöistä, ja Lehikoinen suositteleekin opiskelijoiden ja yritysten yhteistyötä lämpimästi.

– Yleensä tarve on aika täsmällinen. Harjoittelijoita on ollut tekemässä esimerkiksi viennin työtehtäviin liittyviä asioita.

Sopivien harjoittelijoiden ja kesätyöntekijöiden löytymiseksi järjestetään maaliskuun lopussa verkostoitumistapahtuma, jossa yrittäjät, opiskelijat ja kunta esittäytyvät toisilleen. Tapahtuman järjestelyissä on mukana myös Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä, joten toiveissa on houkutella Juukaan mahdollisimman paljon sekä ammattikorkeakoulun että ammattiopiston opiskelijoita.

Kirsi Taskinen
Karelia-ammattikorkeakoulu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *