Draft-ohjelma tukee unelmaa hotelliyrittäjyydestä

Karelia-ammattikorkeakoulussa työskentelevät Ekaterina Miettinen ja Maria Saastamoinen kehittävät liikeideaansa Karelian ja UEF:n yhteisessä Draft-ohjelmassa. Kuva: Kirsi Taskinen

Karelia-ammattikorkeakoulussa työskentelevillä tutkimusasiamies Maria Saastamoisella ja projektipäällikkö Ekaterina Miettisellä on yhteinen unelma. Heidän tavoitteenaan on perustaa Joensuun keskustaan uniikki hotelli, joka tunnetaan yksilöllisestä ja laadukkaasta palvelustaan, viehättävistä ja kulttuurihistoriallisesti merkittävistä tiloistaan, maakunnalle ominaisista piirteistään sekä kansainvälisestä välittömästä ja turvallisesta ilmapiiristään.

Yhteinen tavoite mielessään Maria ja Ekaterina hakivat keväällä 2017 mukaan Karelian ja UEFin yhteiseen Draft-ohjelmaan, jonka kautta opiskelijat ja henkilöstö saavat rahoitusta innovatiivisten liikeideoiden testaamiseen ja kehittämiseen. Draft-raati innostui tiimin ajatuksista, joten liikeidean kehittäminen on jo täydessä vauhdissa.

– Hotellista tulee näyteikkuna karjalaiseen kulttuuriin, pohjoiskarjalaiseen osaamiseen, tuotteisiin ja palveluihin ja se edustaa maakunnan yrityksiä sekä edesauttaa toiminnallaan niiden liiketoimintaa, Ekaterina suunnittelee.

– Jokainen uniikki huone kertoo ainutlaatuisen tarinan Pohjois-Karjalasta: sen kulttuurista, historiasta, luonnosta ja elinvoimaisuudesta. Hotellissa asiakas kohdataan karjalaisella ilolla ja lämmöllä asiakkaan toiveita ja tarpeita kuunnellen, Maria jatkaa.

Ideana on täydentää maakunnassa jo tarjolla olevia laadukkaita elämys-, hyvinvointi- ja kulttuuripalveluita ja tarjota matkailupalveluja yhteistyössä niiden palveluntuottajien kanssa. Tavoitteena on avata hotelli vuonna 2020.

Hotellin kohderyhmiksi Maria ja Ekaterina kaavailevat laatua arvostavia mukavuudenhaluisia yritys- ja asiantuntijamatkailijoita, venäläisiä ja keskieurooppalaisia matkailijoita sekä yli 55-vuotiaita matkailijoita, jotka ovat kiinnostuneita aidoista kokemuksista Pohjois-Karjalassa.

Tällä hetkellä tiimi kehittää liikeideaansa Draft-ohjelman rahoituksen turvin.

– Olemme vasta Draft-ohjelman alkutaipaleella, mutta heti ohjelmaan ilmoittautumisen jälkeen keväällä 2017 Draft-raadille tehty pitchaus avasi meille ovet Joensuun Tiedepuiston yrityshautomoon ja saimme käyttöömme yritysideaamme eteenpäin auttavia verkostoja, Maria kertoo.

Tämän syksyn tavoitteena on vahvistaa hotellin liiketoimintasuunnitelmaa sekä löytää sijoittajia ja hotelliksi sopiva kiinteistö.

– Samalla jatkamme potentiaalisten yhteistyökumppaneiden kontaktoimista ja kasvatamme toimialan ja liiketoiminnan osaamistamme eri tavoin, Ekaterina toteaa.

Tiimi tähtää tavoitteisiin avoimin ja rohkein mielin ja lupaa silti pitää jalat visusti karjalaisessa maaperässä.

Kirsi Taskinen
Karelia-ammattikorkeakoulu

Karelian ja UEFin yhteinen Draft-ohjelma tarjoaa mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä pienimuotoisesti. Draft-rahoituksen avulla voi testata oman tuote- tai palveluideansa menestystä helposti opiskelun tai työn ohessa. Syksyn haku on käynnissä 17.9. saakka. Lue lisää: http://www.draftprogram.com/fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *