Hiiohoi työelämä – täältä tulee tulevaisuuden ammattilaisia!

Tämä viikko on ollut Kareliassa syyslom…itsenäisen opiskelun viikko! Meidän ryhmällä alkoi kuitenkin harjoittelu, joten on taas aika lähteä kokeilemaan siipiään ja soveltamaan oppimaansa käytännössä. Myös minä ja opiskelukaverini Janne aloitettiin fysioterapeuttiopintojemme toinen harjoittelujakso: ensimmäinen koulun seinien ulkopuolella, sillä suoritimme viime kevään harkan Fysiotikassa, joka on siis Karelia-ammattikorkeakoulun oppimisympäristö – ja mahtava harjoittelupaikka!

elina

 

Maanantai-aamuna hyppäsimme autoon ja lähdimme ajelemaan kohti Enon terveysasemaa, joka tulee olemaan harjoittelupaikkamme seuraavat viisi viikkoa. Jännitystä lievensi lähellä oleva vertaistuki, ja perille päästyämme mukavat harjoitteluohjaajamme työpaikalla.

terveyskeskus-aula

Viikkoon on mahtunut tunteita laidasta laitaan: epävarmuutta, onnistumisen kokemuksia, hymyä ja haikeuttakin. Totuttelua terveyskeskusympäristöön ja vuodeosastolla työskentelyyn, uuden opettelua, vanhan kertusta, ihania puheliaita pohjois-karjalan ihmisiä, mielettömiä tsemppari-asiakkaita, hikikarpaloita otsalla jännittävässä kävelynohjaustilanteessa, sekä yltyvää tiedonjanoa. scapula

30 kilometrin työmatka on osoittautunut mukavaksi hetkeksi purkaa päivän sattumukset ja tuntemukset.

maisema

 

 

 

 

 

 

Enon kylä (nykyisin osa Joensuuta) oli saanut aikoinaan perinnön vanhusten hyväksi, joka oli käytetty seniorisalin perustjannesaliamiseen. Mikä mahtava sijoitus! Hienoa huomata, miten ahkerassa käytössä sali on! Myös me hyödynnämme fysioterapian asiakkaiden kanssa salia päivittäin.

Myöskään sen sosiaalista merkitystä ei voi väheksyä, ja kuntosalilaitteiden ohella yksi salin suosituimmista laitteista onkin keinutuoli, ja salilla voi vaikka keitellä kahvit.

 

 

Aurinkoisia syyspäiviä kaikille ja virtaa arkeen!

Lunta jo odotellen, promotiimin Elina ^_^