Tikon päivä Taitaja2019-messuilla

Taitaja2019-messut lähestyvät hurjaa vauhtia ja messujärjestelyt ovat loppusuoralla. Tikon esitykset ovat jo ensi tiistaina 21.5. ja laitteisto kasataan jäähallin lavalle mahdollisen testauksen kera edeltävä iltapäivänä. Siksi ajattelinkin kertoa lyhyesti Tikon messuesittelypäivän kulusta kokonaisuudessaan.

Messupäivä alkaa jäähallin lavalla noin kello 11:00 Epic Challengen avauksella, minkä jälkeen Tiko pääsee valokeilaan noin kello 12:00 eteenpäin SMErecin alkusanojen saattelemana. Lisäksi ohjelman juontajat pääsevät ääneen toivottaen vieraat tervetulleiksi. Varsinainen ohjelma lähtee käyntiin noin 12:05, jolloin esittelyssä ovat VR-lasit ja lisätty todellisuus, joista SMErec ja työnantajat keskustelevat seuraavana vuorossa olevassa Tulevaisuuden teknologia työnhaussa -paneelissa. 

Paneelin jälkeen siirrymme Areenan ständille, missä testaamme vielä kertaalleen laitteiston toiminnan. Noin 13:20 Tiko jatkaa messuesittelypäiväänsä juontajien johdolla ja muut Tikon messujärjestäjät kiertelevät Areenaa houkutellen katsojia. Voit nähdä myös Beam-etäläsnäolorobotin kuljeskelevan ympäri Areenaa esitellen itseään.  

Juontajien johdolla esittelemme ja demoamme VR-laseja, virtuaalihologrammeja, Beam-etäläsnäolorobottia sekä 360-striimiä niistä kiinnostuneille niin kauan kuin katsojia riittää, pisimmillään 16:00 asti. Myös messuvierailla on mahdollisuus päästä kokeilemaan etäläsnäolorobotin ohjaamista puhelinsovelluksella.  

Sydämellisesti tervetuloa seuraamaan esityksiä ja tutustumaan tulevaisuuden teknologiaan Taitaja2019-messuille! Ties vaikka saisimme Taitaja2019-messuilla tiistaina 21.5. vierailevan presidenttimme Sauli Niinistön huomion.

Alla vielä kertaalleen lyhyemmin Tikon esittelypisteiden ohjelma.  

12.00 – 12.05 Jäähallin lavalla alkusanat   

12.05- 12.15 AR-lasien, lisätyn todellisuuden ja SMErecin esittelyä 

  • Paneelikeskustelijat tutustuvat hologrammitallenteisiin ennen paneelia, niin että pystyvät keskustelemaan niistä paneelikeskustelussa. 

12.15 – 13.00 Tulevaisuuden teknologia työnhaussa -paneeli  

  • SMErec ja työnantajat keskustelevat paneelikeskustelussa. 

13.20 – 16.00 Teknologian esittelyä Karelian ständillä 

  • Esitellään etäkäyttörobottia, hologrammivideoita ja 360-kamera 
  • Annetaan vieraille mahdollisuus ohjata etäkäyttörobottia puhelimella  
  • Esitellään laitteita ja kerrotaan niistä kiinnostuneille. 

 

Kirjoittanut Leena Palsio  

Muu ryhmä: Joel Jääskeläinen, Atte Nokkanen, Jura Saarinen ja Antti Heiskanen. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *