Valmistuvien terveydenhoitajien kirje sinulle, tuleva asiakkaamme

Lähes jokainen meistä on joskus elämänsä varrella kohdannut terveydenhoitajan. Millainen oli sinun kokemuksesi? Valmistuvina terveydenhoitajina olemme miettineet, miten haluaisimme työtämme tehdä.

Terveydenhoitajat ovat ammattiroolinsa lisäksi myös vanhempia, puolisoja, lapsia, ystäviä… Terveydenhoitajan työssä yhdistyvät ammatilliset tiedot ja taidot sekä omat kokemukset. Nämä ovat meille tärkeitä työvälineitä kohdatessamme sinut. Me haluamme kohdata sinut tasavertaisena ihmisenä, emme ole kenenkään yläpuolella. Me elämme samojen arjen haasteiden keskellä, kuin sinäkin. Terveydenhoitajatyöhön hakeutumisemme taustalla on aito halu auttaa ja tukea sinua ja perhettäsi.

Terveydenhoitajan tärkeimpiä työkaluja ovat ihmisen kohtaamisen taito, aito läsnäolo, kuunteleminen ja oikeiden – joskus väärienkin kysymysten kysyminen. Tehtävämme ei ole tuomita sinua, eikä arvostella elämänvalintojasi. Tämän kaiken rinnalla toimintaamme ohjaavat meille annetut säädökset ja puitteet. Työtä tehdään kuitenkin omalla persoonalla. Tämä tarkoittaa sitä, että työtapoja on yhtä monta kuin tekijöitäkin. Tulemme siis myös erehtymään. Tietämättömyyden tunnustaminen ja nöyryys sen edessä on tärkeää.

Arvostamme mahdollisuutta olla osana sinun perheesi elämää ja sen polkuja. Me tiedostamme vastuun, joka tähän antoisaan työhön liittyy. Haluamme, että kohtaamisellamme on merkitystä.

Kiitos, että luit tämän. Odotamme innolla, että pääsemme tekemään terveydenhoitajan työtä; ihmisenä ihmiselle. ♥

Terveisin,
valmistuvat terveydenhoitajat Mervi Nevalainen, Maija Pilbeam, Sari Silvennoinen ja Riitta Toivanen

Julkaistu myös Meidän perhe -Facebook-sivuilla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *