AJATUKSIA HERÄTTÄVÄ HARJOITTELU VOIMALASSA

Olen fysioterapeuttiopiskelija, jolla on myös muita terveydenhuoltoalan koulutuksia. Sopeutuminen Voimalan harjoitteluun oli helppoa. Moniammatillisuus on tuttua oman työelämä kokemuksen kautta. Projektityö on mielestäni kiinnostavaa.

”VOIMALA on oppimis- ja palveluympäristö, jonka yksi suurimmista asiakasryhmistä on ikäihmiset.”

→ Hyvä niin! Harjoittelussa huomasin, miten ikäihmiset ovat myös kiinnostuneita heille suunnatusta toiminnasta, joita opiskelijat moniammatillisesti toteuttavat. Ihmiset ovat iloisia, ottavat vastaan mitä heille annetaan, ovat kiitollisia ja tyytyväisiä. En koskaan kuullut heidän valittavan mistään negatiivisista asioista.

yellow-3d-smiley”Jotkut ihmiset ovat liian väsyneitä hymyilemään, hymyile sinä heille
sillä kukaan ei niin suuresti tarvitse hymyä kuin hän, joka ei itse enää jaksa hymyillä.”

Tehdessäni ns. kotikäyntejä opiskelijaparieni kanssa huomasin kuinka ikäihmiset ”selviytyvät” kodeissaan. Kaikki erilaisia koteja. Niistä käynneistä heräsi paljon ajatuksia. Paljon puhetta. Päivän tapahtumat pulpahtivat mieleeni, kun illalla pääni tyynyn painoin. Arvot, jotka ovat osa minua, jouduinkin kyseenalaistamaan. On vaikeita ja hankalia tilanteita. Pohdintaa ja vielä kerran pohdintaa!

Eettisyys! Ammattietiikka!

Tärkein työkalu!

” Voimalan toiminta perustuu moniammatilliseen yhdessä oppimiseen ja toimimiseen.”

Kotikäyntejä tehtiin myös lapsiperheeseen, jossa oli vastasyntyneet kaksoset sekä kaksi isompaa lasta. Tällaisessa ympäristössä on paljon opittavaa eri alojen opiskelijoille. Lapsiperheiden kanssa työskentely moniammatillisesti olisi kehittävää ja yksi kehittelyn kohde jatkossakin. Muun muassa lapsen motorisen kehityksen seuraamista tai äidille oikeanlaisten asentojen tarkistamista/etsimistä imettäessä ja kantaessa lapsia. Havainnointia, puheeksi ottamista, ohjaamista, kuuntelua, neuvontaa…siinä on opiskelijalle oppimista.

Täällä harjoittelussa ollessani voin sanoa, että tämä on erittäin hyvä kokemus työelämästä ja moniammatillisuudesta. Voimala- harjoittelun aikana tarvitset joustavuutta ja sitoutumista, avointa mieltä ja luovuutta.

”Hymy ei maksa mitään, mutta se antaa paljon
se rikastuttaa häntä joka sen saa, mutta ei antajaankaan köyhäksi tee
se kestää vain hetken, mutta joskus sen muisto säilyy ikuisesti”

Fysioterapeuttiopiskelija Jonna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *