Ainutlaatuinen luento

Harjoitteluun liittyen oli tiedossa luento. Nimenomaan luennon pitäminen. Tarkemmin ottaen asiantuntijaluento, jonka tarkoituksena olisi tuoda kuulijoille esille oman ammattikuntani eli fysioterapeutin näkemystä aiheeseen. Eli tehtävänä oli pitää asiantuntijaluento aiheesta lapsen motorisen kehityksen tukeminen arjessa. Luennon pito tuli työelämäkumppanin kanssa tehtävän yhteistyön merkeissä. Tehtävän kuultuani mietin, kuinka ihmeessä osaisin kertoa lastensa kanssa arkea eläville vanhemmille uskottavasti siitä, kuinka lasta voisi tukea liikkumisen kehittymisessä jokapäiväisten toimien kautta. Sittenpä oivalsin, että nämä kuulijoina olevat vanhemmat ovatkin varmasti lastensa toimintojen asiantuntijoita, mutta toivoin voivani antaa vanhemmille juurikin tietoa siitä, kuinka ja nimenomaan miksi pientä lasta on hyvä esimerkiksi käsitellä ja kantaa monipuolisesti. Ja miksi on tärkeää myös antaa lapsen tehdä ja kokeilla asioita itse. Nämä asiat saattoivat hyvinkin jo toteutua perheiden arjessa, mutta niiden tärkeyden ja merkityksen korostaminen olivat osa luennon tarkoitusta.

Suunnittelimme luennon sisällön yhdessä muiden Voimalassa samaan aikaan harjoitteluaan tekevien fysioterapeuttiopiskelijoiden kanssa. Itse luennon pidimme kahdestaan toisen saman alan opiskelijan kanssa. Luento kuulosti sanana kovin yksipuoliselta tiedon antamiselta, joten halusimme koostaa sisällön mahdollisimman paljon kuvien kautta ja käytännössä herättää keskustelua vanhempien keskuudessa esittämällä kysymyksiä. Luennon aikana totesin, että suunnittelemamme keino osoittautui hyväksi ja toimivaksi tavaksi tuoda esille lapsen motoristen taitojen tukemista arkitoimissa. Keskusteluakin syntyi ihan mukavasti.

Luento oli osa yhteistyökumppanin luentosarjaa. Luennon tilaajana olleella yhteistyökumppanilla oli tapana kerätä palautetta luentoja kuulemassa olleilta vanhemmilta. Sitä kautta mekin saimme palautetta luentomme sisällöstä ja esitystavasta. Palautteen perusteella olimme onnistuneet vastaamaan kuulijoiden tarpeeseen. Tällaisen luennon kautta oli hyvä harjoitella mahdollisesti työelämässä eteen tulevia asiantuntijaluentoja tai vastaavia esityksiä varten. Luennon pito antoi myös uskoa siihen, että ammatillisen näkökulman tuominen onnistuu eri aihealueisiin, kun vain uskoo itseensä ja luottaa omiin ammatillisiin taitoihinsa. Tällainen luennon pitäminen oli ainutlaatuinen tilaisuus näin opiskelijana ollessa!

Heidi, fysioterapeuttiopiskelija, 4. harjoittelu Voimalassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *